Husoviću, nemoj mlade Bošnjake navoditi na čuru tahtu

7
26

 

Rifat VESKOVIĆ: Predsjednik BS-a „mudro i slavodobitno“ izjavi u oči mladim svoje partije, na Kongresu mladih BS-a, prije neki dan u Rožajama da BS, odnosno on, neće dozvoliti da se ponovi greška iz prošlosti kada je jedna jaka partija Bošnjaka, čitaj SDA CG, nestala sa političke scene zato što nije iskoristila priliku da bude dio vlast.
A istina je drugačija: ta stranka, čiji sam tada bio potpredsjednik, nije htjela, a ni mogla, biti nikako dio vlasti koja je uhapsila i osudila čitavo rukovodstvo te političke stranke, sprovela čitavu torturu nad hiljadama pripadnika muslimansko-bošnjaškog naroda. Rukovodstvu te stranke sadašnja vlast je izrekla drakonske zatvorske kazne, sve iz razloga što nisu htjeli da prihvate sluganski i poltronski odnos, a posebno nijesu htjeli da budu čuvari te vlasti i tog režima koji je, moram podsjetiti ovog neznavenog predsjednika

Samo čovjek koji ne korespondira ni sa prostorom, ni sa vremenom, ni sa nacionalnom sviješću može savjetovati mlade da je „u vlasti opstanak“, bez alternative. Ovakav nekritički i diletantski stav može sapštiti samo neko kome su lične prinadležnosti i privilegije zamaglile um, logiku i dostojanstvo.
Nije valjda da se politički interes bošnjačkog naroda u CG iscrpljuje kroz zaposlenje dva zeta i ćerke BS-a.
Predsjednik ih gleda u oči i savjetuje im da budu uz režim koji ih je doveo do ruba propasti. Rožaje je grad zadnji po zaposlenosti i standardu, a prvi po broju socijalnih korisnika.

Predsjednik BS-a „mudro i slavodobitno“ izjavi u oči mladim svoje partije, na Kongresu mladih BS-a, prije neki dan u Rožajama da BS, odnosno on, neće dozvoliti da se ponovi greška iz prošlosti kada je jedna jaka partija Bošnjaka, čitaj SDA CG, nestala sa političke scene zato što nije iskoristila priliku da bude dio vlast.

A istina je drugačija: ta stranka, čiji sam tada bio potpredsjednik, nije htjela, a ni mogla, biti nikako dio vlasti koja je uhapsila i osudila čitavo rukovodstvo te političke stranke, sprovela čitavu torturu nad hiljadama pripadnika muslimansko-bošnjaškog naroda. Rukovodstvu te stranke sadašnja vlast je izrekla drakonske zatvorske kazne, sve iz razloga što nisu htjeli da prihvate sluganski i poltronski odnos, a posebno nijesu htjeli da budu čuvari te vlasti i tog režima koji je, moram podsjetiti ovog neznavenog predsjednika, između ostalog početkom devedesetih godina uradio:

– Organizovao, sproveo i pomagao agresiju na BiH sa svojim koalicionim partnerima iz Srbije i Republike Srpske;
– 1992.god. sproveo ratni zločin i deportacije 86 Bošnjaka iz Herceg Novog;
– 1992/93 organizovao etničko čišćenje i ubistva u Bukovici kod Pljevalja;
– 1993.bio saučesnik otmice 19 Bošnjaka iz voza u Štrpcima;
– Početkom 90-tih organizovao ratne logore u Morinju;
– 1994/95 sproveo torturu hapšenje i sudske procese nad rukovodstvom SDA CG i hiljadama Muslimana-Bošnjaka CG;
– 1999. sproveo i organizovao akcije i ubistva u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja…


Đukanović i Husović
Predsjednik BS-a koji se duboko ušuškao pod šinjel Mila Đukanovića zaboravio na jednu drugu istinu da je jedna stranka koja se isto tako bila ušuškala pod šinjel režima, DUA, upravo zbog tih razloga nestala sa političke scene CG.

Posljedica tih i takvih planiranih aktivnosti režima je na desetine hiljada trajno iseljenih i raseljenih građana CG širom svijeta.

I zamislite da je sada taj i takav režim prirodni i jedini politički partner BS-a u CG, neprestano ponavlja šef BS-a.

Za sva ta nepočinstva i zločine režim, kome vjerno služi BS, nije izrekao ni jednu osuđujuću presudu. A predsjednik BS-a se ulogorovao u Vladi CG i još hoće da savjetuje i mlade i starije Bošnjake. „Neće da može!“

Predsjednik BS-a koji se duboko ušuškao pod šinjel Mila Đukanovića zaboravio na jednu drugu istinu da je jedna stranka koja se isto tako bila ušuškala pod šinjel režima, DUA, upravo zbog tih razloga nestala sa političke scene CG.

A taj režim koji bi mladi Bošnjaci BS-a trebalo da bespogovorno slijede upravo je najviše zla nanio njihovim očevima, a sad bi trebalo da i njih dokrajči. Predsjednik BS-a, da ima i malo dostojanstva, tim mladim ljudima trbalo da kaže da ako ostane ovaj režim kome on služi i ne pomišljaju o zaposlenju i formiranju porodice.

O učinku političkog djelovanja ove političke grupacije najbolje mišljenje saopštio je osnivač i predsjednik prve muslimansko-bošnjačke partije u CG dr. Harun Hadžić, nekadašnji predsjednik SDA u „Vijestima“ od 07.avgusta 2013.god.

„Bošnjački političari se ne zalažu za prava sunarodnika, već su spremni da služe nedemokratskoj vlasti, na taj način aboliraju njihova već izblijedjela nepočinstva, bespogovorno im služe kroz vazalni odnos i sluganski status, bez obzira na prljavu prošlost i politike i osjećaja za obraz, tradiciju i ljudsko dostojanstvo“.

Slično mišljenje o politici BS-a ima i predsjednik nove bošnjačke partije, BKZ, nekada njegov potpredsjednik, Hazbija Kalač:

„Bošnjaci su se ponadali, da u toj strukturi koja u svom imenu nosi ime našeg naroda, imaju svoju nacionalnu politiku, a dobili su samo čuvara režima“ („Vijesti“ 29.novembar 2013.god).

I zato, brate Rafete, nemoj mlade, a ni bilo koga drugog navoditi na trulu dasku, ili što bi Bošnjaci rekli na čuru tahtu!


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

 1. Podgorica, petak, 6. februar 1998.. – Nesto poslije 17 casova juce, u crnogorskom parlamentu je tajnim glasanjem izabrana nova, prelazna i visestranacka Vlada Crne Gore. Vecinsku podrsku je prvo dobio program mandatara Filipa Vujanovica, potom je vecinom glasova Vujanovic izabran za predsjednika Vlade, i na kraju je vecina poslanika podrzala i sastav Vlade koju je mandatar predlozio. Iako se glasalo tajno, bilo je ocito da su protiv, u sva tri slucaja, glasali jedino poslanici iz kluba DPS – Momir Bulatovic.

  Nakon izbora novi premijer je polozio zakletvu, dodajuci propisanom tekstu i ono: “Tako mi Bog pomogao”, a onda su i novoizabrani clanovi vlade potpisali tekst svecane zakletve. Tome je prethodilo kratko obracanje mandatara Vujanovica parlamentu, koji se zahvalio predsjednicima stranaka sa kojima je obavio konsultacije oko formiranja Vlade, izrazio ocekivanje da ce njegov kabinet ubuduce uzivati njihovu podrsku i izjavio da ce Vlada “raditi samo u ime i u interesu gradjana”.

  Kada se glasalo o sastavu Vlade, jedan poslanik je bio uzdrzan, a moze se pretpostaviti da je rijec bila o poslaniku i predsjedniku SDA CG Harunu Hadzicu. Pretpostavka se temelji na cinjenici da je pri kraju jucerasnje rasprave gospodin Hadzic izrazio nezadovoljstvo zbog toga sto se mandatar Vujanovic odlucio da njegovoj stranci povjeri resor zastite zivotne sredine, a ne ministarstvo bez portfelja, u cijoj bi nadleznosti bila zastita ljudskih prava, kako se ocekivalo. Bilo je to iznenadjenje za sve, pa vjerovatno i za samog mandatara, jer je ranije sef poslanickog kluba SDA CG Rifat Veskovic izrazio zadovoljstvo zbog cinjenice da je njihovom covjeku povjeren resor ekologije. Hadzic je trazio da se u sastavu Vlade ne nadje covjek iz SDA, ne uslovljavajuci time podrsku, te da se naknadno odluci o tome hoce li ova stranka uopste ucestvovati u Vladi.

  Svom partijskom lideru usprotivili su se sef poslanickog kluba Rifat Veskovic i poslanik Orhan Suhmanovic, isticuci da su stranacki organi saglasni sa tim da njihov clan bude ministar zastite zivotne sredine, kao i to da Harun Hadzic saopstio stav “nametnut sa strane”, a ne ono sto je odlucilo rukovodstvo SDA CG

 2. Pobjeda – , 1. Septembra 1997.godine potpisan “Sporazum o minimumu principa za razvoj demokratske infrastrukture u Crnoj Gori “ izmedju vlasti i opozicije u cilju prevazilazenja aktuelne politicke krize i stabilizacije demokratskih procesa u Crnoj Gori.

  Sporazum su potpisali sledeci politicki subjekti: DPS (dr Milica Pejanovic-Djurisic), NS (dr Novak Kilibarda), LSCG ( Slavko Perovic ), SDA ( Harun Hadzic), DS u CG ( Mehmet Bardhi), DUA ( Bajram Redza ), SDP (mr. Zarko Rakcevic ) i Vlada Crne Gore ( Milo Djukanovic).

  Po tom Sporazumu potpisnici su se dogovorili i o kadrovskim rjesenjima u Vladi. Na osnovu tog Sporazumu SDA CG je dobila jedno ministarsko mjesto i cetiri mjesta pomocnika ministra .
  Ministar ekologije, Salija Adrovic, mr.bioloskih nauka, pomocnik ministra za manjine, Orhan Sahmanovic , dipl.pravnik, pomocnik ministra za vjere, Hidajet Kalac, dipl pravnik, pomocnik ministra rudarstva i energetike ,mr.Ismet Corovic i pomocnik minista kulture, Rifat Veskovic, prof srpskohrvatskog jezika. Mandat ministra ekologije trajao je do formiranja nove Vlade, a mandat pomocnika trajao je cetiri godine i sest mjeseci, do razrjesenja.

 3. EVO MALO ISTORIJE:

  Demokratski sporazum

  Potpisan sporazum o principima za razvoj demokratske infrastrukture u Crnoj Gori, objavila je Pobjeda u broju od 2. septembra. Ovaj sporazum, u prisustvu predsjednika Skupštine Svetozara Marovića, u vili Gorica potpisali su predsjednik Vlade Milo Đukanović, predsjednik DPS Milica Pejanović – Đurišić, predsjednik Narodne stranke dr Novak Kilibarda, predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Slavko Perović, predsjednik SDA za Crnu Goru Harun Hadžić, predsjednik Demokratskog saveza Mehmed Bardhi, predstavnik DUA Ferhat Dinoša i predsjednik SDP Žarko Rakčević. U međustranačkom dogovoru postignut je konsenzus da se vanredni parlamentari izbori održe najkasnije do kraja maja iduće godine.

  Lider SDA CG Harun Hadzic je potpisani dokument ocijenio kao “minimum svih minimuma” oko kojih je bio moguc sporazum predstavnika svih parlamentarnih stranaka i vlade. Naglasio je da prihvatanje sporazuma za SDA CG znaci dokaz da ova stranka zeli sva otvorena pitanja da rjesava putem dogovora i konsenzusa. Hadzic smatra da u sporazumu postoje elementi i princip na osnovu kojih je moguce preduzimati dalje korake “u pravcu rjesavanja ustavno-pravnog i politickog statusa bosnjacko-muslimanskog naroda u ovoj drzavi”.

 4. G-din Veskovic je rekao zivu istinu..Nazalost mentalitet pojedinih bosnjackih politicara je veleizdajnicki, vise vole da su sluge i poltroni rezima nego li da su age i begovi..Navika je cudo..Hvala uzvishenom Allahu sto su bosnjaci u Juznom Sandzaku prvi put poslije SDA dobili pravu bosnjacku partiju BDZ na celu sa uvazenim i hrabrim g-dinom Hazbijom Kalacem. BDZj je istinaa sto se tice BS vrijeme ce pokazati da ce i oni zavrsiti kao izdajnica rezimska DUA..

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.