29. Maj 2018

NOVIPAZAR Muhovichi se brane chutanjem foto privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je optužnicu protiv bračnog para Mubere i Sanela Muhovića, koji se terete za svirepo ubistvo i paljenje tela Anela Papića (32), iz Sjenice. U junu se navršava godinu dana od jezivog zločina, a supružnici u novopazarskom zatvoru još čekaju početak suđenja. Prvo ročište biće zakazano kada optužnicu potvrdi Viši sud u Novom Pazaru.

Pokojni Anel Papić bio je ljubavnik Mubere Muhović, čiji je suprug Sanel radio u Nemačkoj. Kada je Sanel iz Nemačke došao u Sjenicu, 23. juna uveče je sa Muberinog telefona Anelu poslata poruka u kojoj je pisalo da treba da se vide na mestu gde su se ranije često sretali.

Posle toga, Anel se više nije vratio kući, a njegovo poluizgorelo telo sutradan je pronađeno u jednom žbunu kod pešterskog sela Ponorac.

Odmah posle zločina Muhovići su otputovali u Nemačku. Vratili su se kada je za njima raspisana poternica i dobrovoljno se predali policiji na Horgošu. Mada su najavljivali da će “sve reći” kada dođu u Novi Pazar, tokom istrage uglavnom su se branili ćutanjem.

Prema nezvaničnim informacijama, iako je kod ovakvih zločina to retkost, advokati Muhovića pokušali su da naprave nagodbu s tužilaštvom. Iz nepoznatih razloga do dogovora ipak nije došlo. Suđenje će biti zanimljivo, jer će se ispitivati svi detalji zločina. Moguće je da će doći i do novih “otkrića”, pogotovu što porodica ubijenog Papića tvrdi, a policija negira, da su Muhovići imali i pomagača. Ta osoba je, navodno, trebalo da sakrije zapaljeni leš i ukloni tragove zločina u vreme kada su oni putovali za Nemačku.

Živog ga spalili?

Policija je istragom utvrdila da je bračni par Muhović usmrtio Papića sa više od 20 udaraca tupim predmetom po glavi i telu. Najverovatnije se radi o kamenu. Potom su ga polili unapred pripremljenim benzinom i zapalili. Postoji mogućnost da je, dok je spaljivan, Anel Papić još bio živ.

(Blic)

 
 
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles