Fondacija “Gusinje” na Donatorskoj večeri prikupila $ 101.680,00

1
23

Amerika, Plav – Poštovani pred Vama je fotografija sinoć napravljena na aerodromu JFK u Njujorku prije leta za Crnu Goru grupe naših iseljenika i predstavnika Fondacije. Naši zavičajci se uveliko pripremaju za dolazak u Gusinju kako bi podržali predstojeći referendum za opštinu Gusinje. Naša dijaspora će dati veliki doprinos na referendumu za opštinu Gusinje, već smo dobili najave da stižu iz Amerike, Kanade, zemalja Zapadne Evrope, kao i iz zemalja okruženja.

Danas je već počela značajna marketing kampanja za predstojeći referendum najavljen za 8.januar 2013.godine. Uveliko se dijeli propagandni materijal, kalendari na oba jezika i ostali flajeri. Kancelarija odbora za referendum u Gusinju je otvorena svakodnevno i pruža usluge i informacije ljudima koji se interesuju za referendum. Svi privatnici su plakate za referendum nalijepili na izlozima svojih lokala i vlada dobro raspoloženje građana Gusinja kao i interesovanje mnogih medija.

Zakupljene su i četiri reklamne površine na dva bilborda u Gusinju i Plavu, a već se u Gusinju kiti grad svetlećim ukrasima kako bi i nova godina bila obilježena na dobar način. Uveliko dolaze naši zavičajci iz dijaspore, dosta njih iz Amerike je već u Gusinju a iz zemalja Zapadne Evrope pristižu svakodnevno kako bi dali doprinos što boljem referendumskom rezultatu za opštinu Gusinje. Planirano je da se Centralno pred referendumsko veče – promotivna tribina održi 5. januara 2013.godine gdje će se ljudi i zvaničnici obratiti i objasniti prednosti dobijanja statusa opštine Gusinje.

Fondacija “Gusinje” je na svojoj redovnoj Donatorskoj večeri održanoj 22. decembra 2012. godine u Njujorku, prikupila za samo jedno veče $ 101,680,00 a donacije se i dalje mogu uplaćivati kod blagajnika Fondacije. Fondacija je dosta sredstava usmjerila za marketing kampanju referenduma u saradnji sa Odborom za referendum kao i druge bitne aktivnosti, dok će ostali novac biti usmjeren u završetak zgrade Mjesne Zajednice tj. zgradu buduće opštine Gusinje koju Fondacija “Gusinje” radi u saradnji sa opštinom Plav, te otuda i na glavnom plakatu kao i bilbordima skica zgrade buduće opštine na kojoj su grubi građevinski radovi skoro završeni.

Osim kancelarije odbora za referendum značajno je napomenuti da su predstavnici Fondacije “Gusinje” nonstop na raspolaganju za sve pred referendumske aktivnosti i da je kancelarija Fondacije “Gusinje” u Gusinju dostupna za sve zainteresovane građane.

mr Huso Brdakić, gl.koordinator Fondacije


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.