30. April 2011

Novi Pazar – Kako saznajemo iz pouzdanih izvora Goran Perčević, direktor Interkomerca i član Upravnog odbora Srpskog poslovnog kluba Privrednik, nakon kupovine Vojina Popovića novopazarski “Ribnjak” će pokloniti Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), tj. manastiru Sopoćani.

Holding kompanija Vojin Popović posjeduje preko 1000 hektara zemlje, drugi po veličini ribnjak u Evropi, klanicu i ćilimaru, te nekoliko objekata i lokala u Novom Pazaru. Ribnjak se nalazi u blizini lokaliteta Pazarište.

Saznajemo i da su ga neki novopazarski biznismeni jedne prilike posjetili s ciljem da ga ubijede da to ne učini na što im je on odgovoio: „Ja ne bih, nego me Vlada tjera.”

Slična situacija se desila kada je Vlada republike Srbije poklonila hotel “Sopoćani” SPC-u, tj. manastiru Sopoćani, dok se sa druge strane osporava restitucija oduzete vakufske imovine Islamskoj zajednici među kojima su Vakuf hadži Hurem – Stara Banja, Vakuf Mearif – Hadžet, Vakuf Musala kod Bolnica, Vakuf Islamskih ustanova u centru Novog Pazara, Vakuf na Pojilima i mnogi drugi vakufi u Novom Pazaru i u drugim sandžačkim gradovima.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles