16. Maj 2019

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić u izjavi za B92 reagovao je na komentare Sulejmana Ugljanina na njegov račun, ali i na račun Ljajića.

Komentarišući navode Sulejmana Ugljanina, Zukorlić kaže da su te izjave direktna posljedica Ugljaninove osionosti u kojoj je on zbog podrške svojih koalicionih partnera koji ga podržavaju na vlasti i u većini sandžačkih gradova, kao i u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

“S vremena na vrijeme on pravi slične ispade. Vrijeđa sve oko sebe, ali za to nema nikakvih konsekvenci. S druge strane, ulazimo u izbornu godinu i on dodaje gas i pojačava svoju oštru retoriku koju prate uvrede na njegove političke konkurente i protivnike. Osim toga on je nervozan i zbog činjenice da je odavno izgubio primarnu ulogu na sandžačkoj političkoj sceni, a od nedavno više nije ni predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, tako da on svoje poliltičko prisustvo u javnosti održava incidentima i incidentnim izjavama”, kaže za B92 Muamer Zukorlić.

Na pitanje koliko to ima veze sa tim što je Šefik Džaferović nedavno posjetio Novi Pazar, Zukorlić kaže da je Ugljanin htio da unovči Džaferovićevu posjetu u svoje stranačke svrhe.

“Ne radi se o državničkoj, već isključivo stranačkoj posjeti gdje visoki činovnik sestrinske stranke dolazi u posjetu predsjedniku sestrinske stranke. On očito nije zadovoljan svim tim efektima, s obzirom da je izmanipulisao Džaferovića, vodeći ga u neke nelegalne džamije, što je izazvalo i ogromno nezadovoljstvo i vrlo negativne reflekcije.

S druge strane, on je u tom kontekstu hteo Džaferovića zadržati ekskluzivno za sebe i zasmetalo mu je to što se Džaferović sastao i sa Ljajićem i sa Ljajićevim gradonačelnikom i zbog toga iznosi niz neistina, kako smo Ljajić i ja pokušali da spriječimo dolazak Džaferovića, što je notorna laž, s obzirom da sam ja za posjetu čuo tek onog dana kada se desila”, zaključuje Zukorlić.

(b92)

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles