17. Januar 2018

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 16.01.2018. godine, primio je kurra hafiza dr. Jusufa Ed-Davuda el Misrija, profesora Univerziteta Tajjibe u Medini i muhafiza u Poslanikovoj džamiji.

Uvaženi musafir iz Saudijske Arabije boravi u posjeti Mešihatu i u toku svog zijareta održat će nekoliko predavanja širom Sandžaka.

Inače, nedavno je pred njime titulu kurra hafiza, prvog u Sandžaku, dobio hfz. Sabahudin Jerebičanin, svršenik Medrese Gazi Isa-beg i Islamskog univerziteta u Medini.

 

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muftijstvo sandžačko organiziralo je seminar za predavače Škole Kur`ana časnog u amfiteatru Fakulteta za islamske studije. Predavač je bio kurra hafiz iz Medine dr. Jusuf ed Davudi el Misri.

Dr. Jusuf Misri je pozitivno iznenađen strukturnom i organizacijom Islamske zajednice a posebno institucijom Škole Kur’ana časnog koja je iznjedrila na desetine hafiza.

“Imao sam namjeru da posjetim svoje učenike ali sam se pozitivno iznenadio kada sam vidio šta sve ima na ovim prostorima,  koliko ima djece koja uče Kur’an i koliko su ljudi učinili da sačuvaju identitet Islama na ovim prostorima.”

U sklopu trodnevne posjete Sandžaku kurra hafiz El Misri će održati predavanja osim Novog Pazara i u Rožajama, Sjenici i Tutinu.

SANA  – Adaleta Sejdović-Hamzić

foto : SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles