21. Oktobar 2010

Sjeverni Sandžak – Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je kontraproduktivna svaka vrsta političkog pritiska na Beograd u vezi sa saradnjom sa Haškim tribunalom.

“Mi zaslužujemo priznanje za ono što smo uradili, uprkos vrlo teškim okolnostima u kojima je rađeno, a ne kažnjavanje koje nas vraća na početak. Kontakti sa tribunalom su svakodnevni i sada smo fokusirani na posljednji korak, a to je hapšenje Mladića”, rekao je Ljajić.

On dodaje da srpske službe bezbjednosti sve vrijeme sarađuju sa drugim službama bezbjednosti, od kojih uglavnom dobijaju visoke ocjene za ono što rade.

U Vladi Srbije je rečeno da su svi kapaciteti srpskih službi u funkciji hapšenja haških bjegunac, a trenutna vlast je rešena da zatvori pitanje Haga i za to nema nijedne političke prepreke.

Srbija krije Ratka Mladića dok ne izbije povoljna prilika da ga predaju. U tome očestvuje i Rasim Ljajić, srpski ministar bošnjačke nacionalnosti, koji zajedno sa BIA-om i srpskim vlastima sada kriju Ratka Mladića, kao što su krili Radovana Karadžića do najpovoljnije prilike kada su ga i predali.

Izvor: SnadzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles