5. April 2011

Sjeverni Sandžak – Akademik SANU-a Darko Tanasković je dao komentar za list „Večernje novosti“: „Poslije dužeg vremena iz Novog Pazara počinju da stižu ohrabrujuće političke vijesti. Ministar Marković posjetio je Sandžak i sastao se sa predtsavnicima bošnjačkih izbornih lista.

Muftija Zukorlić dosljedan obećanju da će reagovati pozitivno na svaki pozitivan signal iz Beograda, najzad se oglasio konstruktivnim tonom.“

Zatim, tanasković je poručio: „Svako dobronamjeran i razuman treba pozdraviti ovakve nagovještaje povoljnije klime. Svako racionalan i realan treba to učiniti bar onoliko uslovno koliko to čini Zukorlić.“

„Kada su iz Vlade Srbije, na osnovu sažimanja resora otišli ministri Čiplić i Šijaković, u Sandžaku, ali ponegdje i u Beogradu, moglo se čuti da je to 2:0 za Muftiju. – zaključio je Tanasković i poručio da Srbija, kakvu god politiku imala prema Bošnjacima, ne treba odustati od svojih „primarnih“ ciljeva.

Ostaje još pitanje: „Koji su to ciljevi Srbije?“

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles