18. Maj 2018

Portparol i odbornik SPP-a gospodin Edin Đerlek uručio je danas donaciju koju su prikupili Bošnjaci Frankfurta kako bi pomogli rad Udruženju za pomoć osobama sa autizmom. 

Poslije skupštinskog obraćanja na ovu temu gospodina Edina Đerleka ljudi u dijaspori su se organizirali i prikupili pomoć koja je u visine trećine godišnjeg budžeta ovog udruženja.

“Ja sam nedavno pričao na Skupštini o ovom udruženju i kako je u Novom Pazaru sve više autističnih osoba i da je to gotovo na nivou epidemije. Ovo udruženje nema dovoljno uslova za rad, njima trebaju nove prostorije koje će se nalaziti negdje u centru grada, kao što vidite oni se sada nalaze u Selakovcu u okrugu džamije a isto tako ono što im je preko potrebno je da im se poveća budžet, njihov budžet je 300 000 dinara na godišnjem nivou, na mjesečnom nivou to je samo 25 000 dinara, što je jako malo sredstava da bi ovo udruženje moglo da funkcionira i da bi obezbijedilo sve uslove za rad.” ističe portparol SPP-a

Predjsenik ovog udruženja kaže da ovakve donacije imaju ogroman značaj za njih.

“Zahvalio bih se Bošnjacima Frankfurta i dijaspore na velikoj podršci koju nam pružaju, ovim putem bih se zahvalio i gospodinu Edinu Đerleku koji je u svim strukturama, od skupštine preko svih drugih institucija pokušava na svaki način da nam pomogne. Hvala puno svim ljudima dobre volje koji nam pomažu.” ističe predsjednik udruženja

Portparol SPP-a je apelovao na građane Novog Pazara i Sandžaka da pruže podršku ovom udruženju i marginalizovanim građanima ovog grada.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles