27. August 2018

Stanovništvo pograničnih opština Crne Gore i Srbije moći će da prelazi državnu granicu na 21 mestu van službeno otvorenih prelaza, saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.

Sporazum o pograničnom saobraćaju, koji su ranije potpisali ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije, odnosi se na stanovništvo u pograničnim opštinama Crne Gore – Pljevlja, Bijelo Polje, Petnjica i Rožaje i Srbije – Priboj, Sjenica, Tutin i Novi Pazar.

Pograničnim područjem koje uključuje opštine u Crnoj Gori, kako su objasnili u MUP-u, obuhvaćeno je 131 naselje, a u Srbiji 113 naselja.

Sporazumom je definisano i 21 mesto za prelaženje državne granice van službeno otvorenih graničnih prelaza, koja su u potpunosti usaglašena od graničnih policija Crne Gore i Srbije.

Podsjećamo da Stranka pravde i pomirenja već četiri godine simbolično otvara granični prijelaz Haništa, između općina Tutin i Petnjica uz poziv državnim organima Srbije i Crne Gore da stanovništvu nastanjenom u pograničnim područjima obije države olakšala kretanje i prelaženje državne granice, u namjeri da razvijaju i unaprijeđuju privrednu, obrazovnu, zdravstvenu, socijalnu, kulturnu, sportsku i druge vidove saradnje.

Podsjećamo da je problem pograničnih područja sjevernog  južnog sandžaka još prije 4 godine aktualizirala Bošnjačka kulturna zajednica. 

 

OO BDZ CG: Sutra otvaranje graničnog prijelaza “Haništa”

 

SPP ponovo pokreće inicijativu za otvaranje graničnog prelaza u Haništima

 

SPP: Podržite inicijativu za otvaranje graničnog prelaza u Haništima

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles