30. Decembar 2010

Bošnjačko nacionalno vijeće zahvaljuje članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine g-dinu Bakiru Izetbegoviću na upriličenom prijemu za rukovodstvo BNV-a 22.12.2010. god.

Cilj posjete predsjedniku Izetbegoviću bio je upoznavanje sa sve učestalijom pojavom diskriminacije i kršenja prava Bošnjaka u Sandžaku. Tom prilikom delegacija Vijeća nije tražila nikakvu personalnu ili partikularnu podršku za bilo koga. Razumijemo potrebu da predsjednik Izetbegović u državničkom maniru ostane iznad pojedinačnih ili partijskih relacija u Sandžaku.Ovom prilikom zahvaljujemo g-dinu Izetbegoviću i na stavovima iznešenim u medijima posljednjih dana jer se poslije više godina državnički odvažio potencirajući na sopstvenoj obavezi i pravu da se bavi Bošnjacima u Srbiji, kao što se predsjednici Srbije i Hrvatske bave Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Izetbegović je jasno i nedvosmisleno izrazio podršku svima koji djeluju u cilju ostvarivanja prava Bošnjaka u Sandžaku ravnopravno sa drugim građanima Srbije.

Predsjednik
Prof. dr. Mevlud Dudić

Izvor: IslamskaZajednica.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles