31. Januar 2011

Novi Pazar  – Tek svaki četvrti građanin ima povjerenje u čelnike opština, pokazalo je istraživanje u osam opština jugozapadne Srbije.

Istraživanje je obavljeno na uzorku od 250 do 400 ispitanika. Građani ovih opština imaju velika očekivanja od lokalnih samouprava u oblasti ekonomije i poboljšanja životnog standarda.

Istraživanje pokazuje da građani žele poboljšanja u oblasti lokalne infrastrukture, a posebno kada su u pitanju putevi, vodovod i kanalizacija, saobraćaj, kao i čistoća i uređenost gradova i mjesta u kojima žive.
Prema istraživanju koje su uradili Program evropskog partnerstva sa opštinama (PROGRES) i Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), uz podršku EU i vlade Švajcarske, anketirani stanovnici ipak prepoznaju određena poboljšanja u radu lokalne samouprave, ali navode da su dalja unapređenja rada moguća.

Direktor CeSID-a Đorđe Vuković kaže da su građani odgovarali na upitnik koji je imao preko 100 pitanja na različite teme, kao što su zadovoljstvo političkim i društvenim kretanjima, socijalnim i prioritetnim pitanjima.

U Novom Pazaru je na vlasti koalicija Sandžačke demokratske partije i Jedinstvene srpske liste.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles