8. April 2018
 
 
Grupa iz Sandžaka koja je otputovala put časnih mjesta Meke i Medine radi obavljanja umre, nakon što je doputovala u Medinu, smjestila se u hotel i imala priliku obavljati namaze u džamiji Allahovog Poslanika i čistoj Rewdi, proći pored Resulullahovog mezara i nazvati mu selam, njemu i njegovim ashabima i halifama, Ebu Bekru i Omeru r.a., danas, u nedjelju 8. aprila, nastavila je svoje aktivnosti obilaskom znamenitosti Medine. Ovom prilikom su izvršeni zijareti brda Uhud, mesdžida Kuba i Kibletejn, muzeja i Handeka.

Skupinu iz Sandžaka, željnu da sazna značenje i vrijednost pomenutih mjesta, predvodio je, po ovlaštenju rukovodstva Mešihata, student Medinskog univerziteta Amar Nuhambašić, koji je na svakom od spomenutih mjesta održao prigodno predavanje i doprinio da grupa bude zadovoljna i oduševljena organizacijom.

Nakon izvršenih zijareta u Medini, grupa se priprema da krene put Meke radi obavljanja umre i upoznavanja sa znamenitostima Časnog grada, a posebno Haremi Šerifa i Kabe, u kojem će imati priliku boraviti do 16. aprila, inshaAllah, kada je planiran povratak.
 
Informativna služba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles