13. Maj 2017

Image result for Usvojena trasa auto-puta Požega – Ivanjca – Boljare

Delegacija Srbije potpisaće tokom posjete Kini i sporazum za deonicu Koridora 11 Preljina – Požega i Požega – Boljare. Riječ je o dionici auto – puta do Crne Gore, na kojoj će biti 97 mostova i 51 tunel. Kako je potvrdila resorna ministarska Zorana Mihajlović, taj sporazum je vrlo važan za Srbiju, jer je to, kako je istakla, početak razgovora o tome kako treba realizovati te dionice.

Usvojena trasa auto-puta Požega – Ivanjica – Boljare, duga je 107 kilometara I projektovana je za brzine od 100 do 120 kilometara na čas. Izuzetno je zahtjevna, objašnjavaju stručnjaci, jer je na trasi potrebno čak 97 mostova I 51 tunel. Kako je najavila potpredsjednica Vlade I ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, to je samo jedan od projekata o kojima će se razgovarati u Kini.

‘’U Kini će se razgovarati i o otvaranju direktne avio-linije i aerodromu “Nikola Tesla”, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

‘’Odnosi Srbije i Kine su za nas vrlo važni i daju nam mogućnost da se brže razvijamo. Učestvovati u velikom projektu Jedan pojas – jedan put je važno za Srbiju”, rekla je Mihajlović, dodajući da nema zemlje koja nije na neki način povezana sa tim projektom.

Ministarka je naglasila da na svim projektima sa Kinom, kao i ostalim, Srbija želi da učestvuju domaće firme, te pozvala domaće kompanije da se udružuju kako bi dobile što više posla.

Povezane vijesti: 

Ministarka Mihajlović obećala Zukorliću – Autoput ce ići preko Peštera

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles