5. Decembar 2017

U ponedjeljak 04.12.2017. god. u džematu Velika Župa upriličena je svečanost u organizaciji Medrese Gazi Isa-beg i Medžlisa IZ-e Prijepolje u povodu mjeseca rebiu-l-evvela, kojoj je prisustvovao direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović sa delegacijom, rukovodstvo Prijepoljskog medžlisa, imami i džematlije sa prostora Prijepolja, Brodareva i Komarana.

Skup je otpočeo učenjem ajeta Kur'ana Časnog od strane prof. Muhedina Latifovića, nakon čega se prisutnima obratio glavni imam Medžlisa Aref ef. Duraković.

Potom je izveden program od strane učenika Medrese sastavljen od ilahija, salevata, tekbira i citata iz života Allahovog Poslanika a.s.

Na kraju programa prisutnima se obratio direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, koji je govorio o životu Muhammeda a.s. i potrebi da se danas muslimani ugledaju na njega te da sreću, spas i rješenje za svoje probleme traže u sunnetu Allahovog Poslanika a.s.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles