7. Mart 2017
U nedjelju, 5. marta 2017. godine u prostorijama NVO ‘ENNISA’ u Bijelom Polju, održana je komunikološko-novinarska radionica za žene u organizaciji NVO ‘ENNISA’ i BKZ u BiH.
 
Učesnice su na radionici savladale osnove novinarstva, principe novinarsko-etičkog kodeksa, kako napisati dobar prilog i druge tematske sadržaje. Predavač je bila kolumnistica, novinarka i spisateljica Dr. Mersada Nuruddina Agović, a osim članica bjelopoljskog udruženja, učešće su uzele i predstavnice dječijeg centra “Reuda” i Gazi Isa-begove medrese iz Rožaja. 
 
Nakon uvodnog dijela programa, prikazana je Power point prezentacija o osnovama novinarstva, zatim upriličeno predavanje o novinarsko etičkom kodeksu, tj. šta se smije, a šta ne smije u novinarstvu, kako napisati novinarski izvještaj, dokumentarne i druge priloge, dok su za povratnu (feedback) informaciju učesnicama podijeljeni novinarski zadaci. 
 
Upriličeno je i kratko razgledanje znamenitosti grada, uz klanjanje namaza u staroj Gradskoj džamiji iz osmanskog doba, kao i tradicionalna bošnjačka trpeza na kraju druženja.  
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles