13. Septembar 2017

Grupa učenjaka i islamskih daija iz Saudijske Arabije izdala je proglas u kojem je osudila akcije saudijske službe bezbjednosti i kojima je uhapšen veliki broj islamskih učenjaka i daija.

U saopćenju se navodi da svi oni koji su uhapšeni su zapravo “najbolji dio našeg društva, učenjaci, daije i mislioci koji su poznati i prihvaćeni i u regionu i u svijetu. Oni su poznati po svojoj središnjosti, umjerenosti, miru i želu da domovina živi u stabilnosti i miru.”

Sve ono što se ovih dana u zvaničnim službama servira, što plasiraju botovi na društvenim mrežama kao i mediji iz Emirata su laži i potvore, ističe grupa saudijske uleme u svome saopćenju. U saopćenju ove grupe se ističe da državne strukture žele povezati ovu grupu islamske uleme i daija sa terorističkim aktivnostima i terorističkim grupama te su zato i izdali saopćenje u kome navode da je uhapšena grupa stranih plaćenika koji su špijunirali za inostrane faktore.

U saopćenju se ističe da su hapšenja došla u kontekstu intenziviranja komunikacije saudijskih zvaničnika i cionističkog režima, kao i u kontekstu brojnih dešavanja u vladajućoj porodici, gdje je određen dio saudijskih prinčeva uhapšen ili u kućnom pritvoru.

Na kraju saopćenja grupa se izvinjava zbog nemogućnosti da objavi i svoja imena, bojeći se represivnih aktivnosti saudijskog režima i hapšenja.

IslamBosna.ba


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Saopćenje grupe saudijske uleme kojim osuđuju seriju hapšenja

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles