1. Oktobar 2017

U okviru obilježavanja dana Bošnjaka u gradu Kaselu u Njemačkoj upriličena je promocija knjige Drevna Bosna autora muftije dr. Muamera Zukorlića. 

Glavni promotor knjige bio je akademik Suad Kurtćehajić – predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca. Govoreći o značaju Drevne Bosne istakao je da ovom knjigom Bošnjaci konačno imaju rasvjetljavanje historije Bosne i Bošnjaka u prvom mileniju čime su jasno predstavljeni duboki korijeni bošnjačke nacije i države, uz preporuku da svaka bošnjačka kuća treba da ima ovu knjigu koju komotno možemo smatrati nacionalnim udžbenikom. 

Na skupu se obratio i autor knjige muftija dr. Muamer Zukorlić, govoreći o motivima pisanja knjige sa fokusom očekivanja da ovaj prilog tumačenja događaja drevnih bosanskih vremena bude svojevrsna akumulacija energije za budućnost u cilju očuvaja i unapređenja bošnjačkog identiteta. 

Nakon promocije autor je potpisivao knjige prisutnima.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles