11. Maj 2018

U Domu kuture organiziran je razgovor na temu „Populizam, javnost i mediji“. Ovaj razgovor je prije svega upućen građanima i kreatorima javnog mnjenja kako bi se otvorila jedna važna društvena tema i kako bi ljudi razumjeli i shvatili šta je to populizam.

Zoran Lutovac istakao da je populizam postao opšta pojava i da se o njemu treba govoriti.

“Populizam je danas možda jedna od najzanimljivijih tema u političkim naukama, a došao je u centar pažnje upravo stoga što je došlo do krize demokratskih institucija, do razilaženja između birača i takozvanih etabliranih stranaka i taj prostor popunjavaju harizmatični lideri, popunjavaju neformalni pokreti koji nisu organizovani kao klasične stranke, ostvaruju bolju komunikaciju nego što ostvaruju etablirane stranke i postaju sve popularniji ne samo u zemljama mlade nerazvijene demokratije već i u razvijenim zemljama zapada.” istakao Zoran Lutovac

Razgovor su organizirali Kulturni centar Novi Pazar, Fakultet dramskih umjetsnosti iz Beograda, izdavačka kuća CLIO kao i Misija OEBS-a u Srbiji.

SANA 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles