11. Septembar 2017

 Dragan Čekanović u stabilnom stanju na VMA Foto MUP

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv Dženana K. (34) iz ovog grada zbog sumnje da je u četvrtak uveče, oko 20 časova i 20 minuta, pištoljem pucao u policajca na dužnosti Dragana Čekanovića i teško ga ranio.

Napadaču Dženanu K. određen je pritvor do 30 dana, a u pritvoru su zadržana i četvorica njegovih pomagača: R. F. (43), H. B. (38), F. S. (33) i E. Z. (37) koji su ga skrivali posle zločina i lažnim svedočenjem pokušali da obmanu istragu. Uhapšeni Dženan K. odgovaraće i zbog nezakonitog posedovanja vatrenog oružja.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti da ponovi, odnosno dovrši krivično delo, kao i zbog činjenice da se vodi postupak za krivično delo za koje se može izreći kazna zatvora veća od deset godina. Način izvršenja ovog krivičnog dela doveo je do uznemiravanja javnosti u Novom Pazaru – ističe Adnan Baćićanin, portparol Višeg tužilaštva u Novom Pazaru.

Podsetimo, napadač Dženan K., odranije poznat po teškim krivičnim delima koja je činio, sedeo je sa svojim prijateljima na terasi jednog kafića u Ulici Stefana Nemanje.. Kada su trotoarom pored kafića prolazila dvojica policajaca, izvadio je pištolj i pucao Draganu Čekanoviću, koga nije poznavao i sa kojim nije imamo nikakve ranije sukobe, u stomak. Dženan K. i njegovi pomagači najpre su sa mesta događaja uklonili pištolj iz koga je pucano (odneo ga jedan od pomagača), a potom su policiju pokušali da odvedu na pogrešan trag tvrdeći da je neko hteo da puca na njih, da ih je promašio i pogodio policajca… U policiji Dženan K. je priznao da je pucao tvrdeći da mu namera nije bila da ubije policajca.

Za sličan pokušaj ubistva prošle godine Dženan K. je već osuđen na šest godina zatvora, presuda još nije pravosnažna, mladić koga je ranio ostao je nepokretan, a razbojnik je bio na slobodi.

UDAR NA DRŽAVU…

MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić, koji je posetio ranjenog policajca, izjavili su da se radi o pucnju u državu zahtevajući od pravosudnih organa da budu vrlo efikasni i da napadaču i njegovim pomagačima izreknu oštre kazne…

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles