18. August 2017

etrnaestog septembra Novi Pazar će biti sjedište regionalnih susreta. Zahvaljujući ambicioznim ljudima po drugi put festival Filter će se održati u ovom gradu. Prema riječima Vladimira Profilovića mladi ljudi će imati priliku doživjeti Novi Pazar na drugačiji način.

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije kako najavljuje Luka Knežević Strika održat će godišnju skupštinu u NP, a dodao i da je otvoren konkurs za članstvo Asocijacije.

Čuvena umjetnica grafita iz Pariza kroz neobičan način iskazuje umjetnost. Svojim atipičnim izgledom podstiče na slobodoumnost, ali i na prihvatanje različitosti. Kashink će Novom Pazaru pokloniti mural u suradnji sa lokalnim autorima.

Prepoznavanje kreativnog i umjetničkog potencijala, te prezentacija djela cilj je ovogodišnjeg festivala „Filter“. Festival će zvanično biti otvoren 15. septembra u prostorijama narodne biblioteke „Dositej Obradović“, a projekat je podržan od Francuskog instituta u Beogradu i od Ministarstva kulture.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles