13. Maj 2017

Nova Varoš – Kontejneri za smeće sve češće su na meti lopova u Novoj Varoši, a najčešće se kradu točkovi. Komunalno preduzeće „3. septembar“ do sada je podnijelo više prijava protiv nepoznatih počinilaca, ali policija još uvijek nije privela ni jednog.

Od 97 „malih“ kontejnera koji su posljednjih godina postavljeni duž seoskih puteva i magistrale prema Zlatiboru i Bistrici, većina je poharana. Zbog toga su komunalci na muci prilikom njihovog pražnjenja, a na šteti je i preduzeće jer jedan točak košta oko 1.200 dinara.

“Lane je samo za jednu noć ukradeno čak 16 točkova sa kontejnera postavljenih duž magistrale prema Bistrici. Obično se kradu u paru, a prema našem saznanju ugrađuju ih na kolica i druga priručna prevozna sredstva koja mještani koriste u poljoprivrednim radovima”, kaže Zoran Mirosavljević rukovodilac „Čistoće“ u Komunalnom preduzeću „3. septembar“ Zoran Mirosavljević.

Komunalci kažu da se točkovi kradu i sa kontejnera u gradu, ali u znatno manjem obimu. U selima najmanje je krađa u Drmanovićima i Božetićima.

“Pokušali smo da sitnim intervenicaja na kontejnerima otežamo rad lopovima, ali ne vredi. Točak koji ne mogu da odviju oni odvale i odnesu”, kaže Mirosavljević.

(Varoške novine)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles