12. Januar 2018

Institut za sudsku medicinu “Milovan Milovanović” završio je analizu i vještačenje skeletnih ostataka pronađenih prilikom kopanja temelja za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći u Novom Pazaru i taj izvještaj je dostavljen Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu, saznaje radio Sto plus.

Međutim, na naš zahtjev da nam proslijede kopiju izvještaja iz tog pravosudnog organa su nam odgovorili da bi “davanje takvih informacija moglo ugroziti nesmetano vođenje predistražnog postupka koji je u toku”.

“Nakon dobijanja nalaza i mišljenja, utvrđeno je da je potrebno izvršiti dodatne provjere-vještačenja, te da u zavisnosti od rezultata novih analiza, postoji mogućnost da Više tužilaštvo neće biti stvarno nadležno za postupanje u ovoj krivičnoj stvari”, navodi se u odgovoru tog tužilaštva.

Podsjećamo da su skeletni ostaci pronađeni 15. jula prošle godine prilikom kopanja temelja za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru je nakon toga naložilo sudskomedicinsko i antropološko vještačenja tih kostiju, a izvještaj sa nalazima i mišljenjem Instituta za sudsku medicinu “Milovan Milovanović” su dobili početkom decembra.

Prema saznanjima našeg radija, to tužilaštvo je nakon toga predmet uputilo Tužilaštvu za ratne zločine koje se proglasilo nenadležnim i prije desetak dana ga vratilo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles