20. Juli 2017

Nova Varoš – Od 173 „stalno“ zaposlena u opštinskoj upravi u Novoj Varoši i osam budzetskih lokalnih preduzeća i ustanova, višak je šestoro i oni će uskoro ostati bez radnog mesta. Maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave utvrdila je Vlada Srbije, a odluku su, što im je obaveza, usvojili odbornici na poslednjoj sednici Skupštine opštine Nova Varoš.

U Opštinskoj upravi i „Energiji Zlatar NV“ višak je po jedan, a u Komunalnom preduzeću „3. septembar“ četvoro zaposlenih, dok su se ostali „uklopili“ u kvotu. Odluka Vlade Srbije kojom se za 2017. propisuje maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih i pokrajinskih organa, javnih službi i lokalne samouprave stupila je na snagu 1. jula.

“Odlukom su obuhvaćeni svi stalno zaposleni čije se plate, odnosno zarade, finansiraju iz budzeta lokalne samouprave. Prema njoj, Komunalno preduzeće će sa sadašnjih 60 broj zaposlenih morati da smanji na 56, dok je u Opštinskoj upravi koja ima 54 i „Energiji“ sa 14 stalno zaposlenih višak po jedna radnik. Kod ostalih nema viška. Predškolska ustanova imaće i u buduće 27, Turističko-sportski centar pet, Biblioteka tri, Dom kulture osam, a Centar za socijalni rad i „Deponija Banjica“ po jednog zaposlenog sa platom iz opštinskog budzeta”, pojasnio je načelnik opštinske uprave Mirel Roljević.

U opštinskoj vlasti tvrde da neće biti „seče glava“ kako bi se ispunila propisana kvota.

“Problem viška će biti rešen odlaskom u penziju onih koji imaju uslov. Zbog toga zaposleni nemaju razloga za brigu i mogu slobodno da se posvete obavljanju svojih radnih zadataka”, kaže predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Nikola Jelić.

Varoške novine

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles