6. Juni 2018

Deca su naša budućnost, ali nema budućnosti za decu koja preterano koriste tehnologiju. Dokazano je da bežični ruteri i mobilni telefoni mogu da izazovu rak saopštavaju iz Međunarodne agencije za istraživanje raka Svetske zdravstvene organizacije.

Do napunjene druge godine života, mozak deteta utrostručuje svoju veličinu i nastavlja da se neprekidno razvija do 21. godine. Rani razvoj mozga uslovljen je podsticajima iz okruženja, ili njihovim nedostatkom. “Preterana izloženost tehnološkim uređajima kao što su telefoni, internet, televizija, negativno utiče na funkcionisanje mozga i izaziva nedostatak pažnje, otežano učenje, povećanu impulsivnost i smanjenu sposobnost samokontrole,gojaznost” kaže pedijatar dr Suada Žara.

Pored ovih štetnih uticaja koje je navela dr Žara jedan od glavnih je da preterana upotreba mobilnih telefona naročito kod mlađe populacije izaziva čak i rak.Pedijatri preporučuju da se deca do druge godine uopšte ne izlažu tehnologiji, da od 3-5 godine to bude najviše 1 sat dnevno, a od 6 do 18 godina ne preko dva sata dnevno.

(rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles