10. Maj 2017

Резултат слика за suljo rasim

Rezultat prvih mjesec dana funkcionisanja zajedničke vlasti Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Novom Pazaru je normalizacija njihovih odnosa i stabilna skupštinska većina, rečeno je radiju Sto plus u centralama ovih partija. 

Predsjednik Gradskog odbora SDP Husein Memić rekao je da je još uvijek rano govoriti o rezultatima ove koalicije, ali da sve ide dobrim tokom.

„Veliki sam optimista kada je nova koalicija u pitanju, jer imamo odličnu saradnju. Čim imamo mirniju atmosferu, bez sukoba, na lokalu, onda možemo da budemo i bolji partner državi, a samim tim i da zajedno u narednom periodu poboljšavamo uslove života svih građana Novog Pazara”, rekao je Memić našem radiju.

On je rekao da na zajedničkom tijelu obje partije, koje zasjeda jednom mjesečno, još uvijek nije bilo riječi o direktorskim mjestima koje bi trebala da dobije SDA Sandžaka.

„Naš primarni cilj je da zajedno nađemo najbolja kadrovska rešenja za mjesta gdje stvari ne funkcionišu najbolje, a nije bitno iz koje je ko stranke. Može da dođe u obzir i neka nestranačka ličnost koja se dokazala svojim radom da će biti najbolje rješenje za neko mjesto u lokalnoj samoupravi ili javnom preduzeću”, rekao je Memić.

U Informativnoj službi novopazarskog ogranka SDA Sandžaka kažu da je primarni zadatak ove koalicije konsolidacija budžeta i njegovo racionalno korišćenje po prioritetima. …

(radiostoplus.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles