22. Februar 2018

Сродна слика

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević podržao je danas peticiju koju je potpisala grupa građana iz Novog Pazara u vezi sa nepoštovanjem zakonskih regulativa kada je riječ o udaljenosti kladionica i kockarnica od obrazovnih institucija.

Hvala na inicijativi. Ovo je ozbiljna akcija. Ja ću uraditi sve što je u mom domenu, rekao je ministar tokom razgovora sa delegacijom iz Novog Pazara.

Naveo je da će razgovarati sa pravnim timom Ministarstva, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i sa predstavnicima Ministarstva finansija o tome šta je moguće uraditi po tom pitanju.

Šarčević je rekao da bi akciju trebalo proširiti na cijelu Srbiju i naveo da mu je cilj da se od škole udalji sve što je loše uključujući i nezdravu hranu.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović koji je predao ministru peticiju građana rekao je da je mjerena udaljenost kockarnica od obrazovnih ustanova u Novom Pazaru i da je utvrđeno da je čak 37 njih udaljeno od škola manje od 200 metara, kako nalaže zakon.

On je rekao da je peticiju potpisalo 10.000 građana.

(mpn.gov.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles