6. Juli 2018

Funkcionerka Ministarstva prosvjete na Kosovu suspendovana je, nakon što je uhvaćena u krađi u tržnom centru u Briselu. Sa druge strane, osim jednog nepotpisanog naloga za putovanje u inostranstvo, srpski poslanik Meho Omerović još nije snosio posljedice nakon krađe parfema na aerodromu u Frankfurtu. Da li će?

Kao i u srpskoj javnosti u slučaju Omerovića, i na Kosovu odjeknula vijest da je njihova državna funkcionerka krala po inostranstvu, ali se brzo stišala, jer je ekspresno suspendovana sa svog radnog mjesta, piše “Blic”.

Riječ je o Igbali Cakaj, koja vodi Sektor za obuku u Ministarstvu prosvjete, i koja je na putu u Briselu bila zajedno sa samim ministrom Šićiri Bitićijem.

Kako su objavili kosovski mediji, Cakajeva je bila u butiku odjeće. Dio uzete garderobe je platila, a dio nije, ali je sve snimila kamera. Nju je zaustavilo obezbjeđenje na izlazu iz lokala nakon čega je pozvana policija. U vrijeme dok je bila na ispitivanju, ostali članovi kosovske delegacije su bili zabrinuti, pa su počeli da je traže.

Foto: Medija centar Beograd

Nakon ovog skandala, kosovski ministar prosvjeta izjavio je da je Cakajeva suspendovana.

“Preduzete su hitne mjere suspenzije. Očekujemo dodatne informacije, na osnovu kojih će Disciplinska komisija doneti konačnu odluku”, izjavio je Bitići.

Omerović za “Blic”: Šta je tema, ako nisam ja

Nadležni organi u Srbiji, međutim, nemaju mogućnost da suspenduju niti smjene poslanika Meha Omerovića, koji je uhvaćen sa parfemom i tri karmina na aerodromu u Frankfurtu. Nakon što je praktično uhvaćen u krađi, Omerović se pozvao na diplomatski imunitet, zbog čega protiv njega nije mogla da bude podnijeta ni krivična prijava, niti se postupak protiv njega može voditi u Srbiji.

Ipak, nakon pritiska javnosti i oštrih komentara predsjednice Skupštine Maje Gojković, “Blic” saznaje da je on spreman da podnese ostavku i da se to uskoro očekuje.

“Očekujemo da će Omerović uskoro podnijeti ostavku na mjesto poslanika. Pod velikim je pritiskom”, navodi sagovornik “Blica”, blizak Omeroviću.

On, međutim, nije odgovarao na pozive “Blica”, ali nas je putem SMS upitao:

“Šta je tema ako nisam ja?”

Na odgovor da je on tema, Omerović je pitao “šta je sad”. Kada smo mu rekli da je kosovska funkcionerka, koja je uhvaćena u krađi, suspendovana i upitali ga da li će podnijeti ostavku, on više nije odgovarao.

“Osjetio sam da mi se crijeva prazne”

Omerović se u javnosti pravdao da nije imao namjeru ništa da ukrade, već da su mu se dogodili stomačni problemi. On je rekao da dok je prolazio frankfurtskim aerodromom, vidio da u jednom fri šopu akcija sa popustom od 30 odsto.

“Uzeo sam u ruku parfem i tri “loreal” karmina. Odjednom, međutim, doživljavam jak, stravičan, snažan i neizdrživ bol u stomaku, kao da mi je neko zabio nož u stomak. Zgrčim se i osjećam kako crijeva počinju da mi se prazne. Uspaničnim se i izbezumim se. Tražim strelice za toalet. Istrčavam napolje i ulazim u toalet. Posle 15 minuta u wc-u shvatam da mi je parfem u ruci”, prepričava Omerović.

Prema njegovim riječima, on se kasnije vratio, kako bi platio kozmetiku koju je uzeo, ali je obezbjeđenje pozvalo policiju, nakon čega se pozvao na diplomatski imenitet.

Međutim, predsjednica Skupštine Maja Gojković izjavila da je dobila dokument od frankfurtske policije i da je Omerović zatečen u krađi, te da nije bilo nikakvih opravdanja.

(Blic)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles