10. August 2017

Podjela Kosova kao srpsko rešenje za kosovsko pitanje uz da se istovremeno u taj proces uključi i pitanje statusa RS je ovih dana zaokupio regionalnu javnost. Naime, ideja je da se Srbiji nadoknadi gubitak Kosova sa osamostaljenjem RS-a.

Na to je reagovao Muftija Zukorlić (BDZ Sandžaka) da se ne smije uključivati pitanje RS-a u pitanje Kosova bez Sarajeva i Sandžaka:

– O RS u Srbiji ne bi smjelo i moglo da se priča bez Sarajeva. Hoću da kažem da, ako bi se pričalo o RS, onda bi se tu moralo uključiti i Sarajevo, ali i Sandžak .

Zukorlić – Ako se uključi pitanje RS-a u pitanje Kosova, uključit će se i pitanje Sandžaka!

Nakon toga je uslijedila reakcija predstavnika koalicije SDP-SDA narodnog poslanika Enisa Imamovića koji je izjavio: 

“… pravo Sandžaka i svih građana Sandžaka nema apsolutno nikakve veze sa ovom genocidnom tvorevinom i bilo čime što se u njoj i u vezi nje zbiva. Niti se naša prava mogu bilo kako vezati za sudbinu RS-a. To je klasična politička neodgovornost i omalovažavanje Sandžaka.”

Imamović – Sandžaklije ne treba da zanima pitanje odcjepljenja ‘Republike Srpske’ ili bilo čega što se u njoj zbiva

Nakon što je Sandžak PRESS objavio stav predstavnika koalicije SDP-SDA, Enis Imamović je pokušao demantovati ovu izjavu na određeni način, bez da kaže šta je bilo pogrešno u vijesti koju je prenio Sandžak PRESS.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles