25. Maj 2017

Druga po redu, kulturna manifestacija Festival knjige – Fesk, čiji je cilj da istakne kulturno i naučno blago Regije na jednom mjestu, održava se od 24. do 27. maja u Beogradu.

Na ovom događaju predstavljeno 700 naslova iz oblasti humanističkih i društvenih nauka, kulture i umjetnosti, objavljenih 2016. i 2017. godine. Više od 30 izdavača, ali drugih značajnih institucija iz oblasti kulture, obrazovanja i nauke, koje se bave izdavaštvom (muzeji, biblioteke, instituti) prezentovalo svoja kapitalna djela stvaraocima i ljubiteljima pisane riječi.

Matica Bošnjačka prezentirala djelo akademika Muamera Zukorlića “Drevna Bosna” koje je privuklo pažnju čitalaca.

Djelo “Drevna Bosna” je urađeno po najzahtjevnijim dizajnerskim i grafičkim standardima i predstavlja svojevrsno putovanje kroz drevnu povijest Bosne i Bošnjaka s ciljem utvrđivanja istine i razotkrivanja najosjetljivijih elemenata bošnjačkog identiteta koji su do sada površno prikazivani.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles