25. Oktobar 2017

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je u Pressingu na N1 televiziji da su rezultati vlasti u Srbiji po pitanju Kosova poražavajući.

“Dali su jednu po jednu stvar, a ništa nisu ispregovarali, a 2018. dobiće na potpisivanje sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Kosovom, na kom će imati paragraf koji će im omogućiti stolicu u UN, što je jedino ostalo.”

Govoreći o Kosovu, kaže da je od 2013. do danas način na koji se vlast u Srbiji odnosila prema tako važnom pitanju donijela poražavajuće rezultate.

“Jedna po jedna ingerencija je na sjeveru, kroz dosta netransparentan način predavana, bez da sam ja primjetio da je bilo šta dobijeno zauzvrat. Režim ih je potpuno ponizio tjerajući ih da uđu u vladu sa Haradinajem, danas da sudije polažu zakletvu pred Tačijem”, kazao je Jeremić.

Kaže da bi on apsolutno radio drugačije.

“Ovo je prvi put u međunarodnim odnosima da se stvari implementiraju dok se sve ne ispregovara… Ovako kako su pregovarali, dali su jednu po jednu stvar, a nisu ispregovarali ništa i 2018. dobiće stvar na potpisivanje – sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Kosovom, na kom će imati paragraf da Srbija i Kosovo neće jedna drugu blokirati u međunarodnim institucijama, a to direktno vodi stolici Kosova u UN i to je jedino ostalo da im predaju… A zauzvrat neće dobiti ništa, samo to da Marko Đurić može da ode na sjever Kosova i da pred dnevnik pozove predsjednika da mu viču Aco, Srbine.”

(Agenciej)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles