Nova pomoć države – Od 3. juna ova grupa građana dobijaće 15.000 dinara mjesečno, ali postoji jedan uslov

0
5658

Studenti poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija koji ostvare najbolji ukupan prosek imaće priliku da obavljaju praksu u državnim organima, organima autonomnih pokrajina, lokalnim samoupravama i drugim javnim službama počev od 3. juna 2024. godine. Praksa traje tri meseca, a studenti će za to dobiti naknadu od 15.000 dinara mesečno.

„Mogućnost prakse imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija (univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Državnom univerzitetu u Novom Pazaru)“, piše u zaključku Vlade koji je objavljen u Službenom glasniku.

U naknadu za obavljanje studentske prakse nisu uračunati porez i pripadajući doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, na osnovu potpisanog ugovora o obavljanju studentske prakse.

Nakon što univerziteti dostave spiskove najboljih studenata Ministarstvu prosvete, to ministarstvo pripremiće predlog zaključka Vlade, kojim će se utvrditi model ugovora o obavljanju studentske prakse, minimalni broj sati trajanja prakse na nedeljnom nivou, spisak studenata, kao i spisak institucija u kojima će obavljati praksu.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.