Novopazarka Amina Nurović najbolji student medicine u Kragujevcu

0
1612

Novopazarka Amina Nurović je tokom studija medicine u Kragujevcu ostvarila nevjerovatan prosjek od 9,93 i zaslužila je izuzetno prestižno priznanje najboljeg diplomiranog studenta medicine u 2023. godini. Ona nije samo briljantan ljekar sa fantastičnim akademskim rezultatima, već i ponos grada.

Odlazak u drugi grad sa 18 godina nije bio jednostavan, ali Amina je bila odlučna da ispuni očekivanja svoje porodice i grada, pogotovo kao prvi stipendista grada Novog Pazara.

“Ovo nije samo moj uspjeh, prije svega je to uspjeh moje porodice. Oni su mi bili najveća podrška tokom studija. Znam koliko je i njima bilo teško i kako su prolazili kroz svaki ispit sa mnom” izjavila je Nurović.

Takođe je izrazila ogromnu zahvalnost gradu za podršku kroz stipendiju. “To je bila dodatna motivacija i dokaz da grad veruje u nas, prvu generaciju stipendista. Pored materijalne pomoći, to nam je dalo snagu i istrajnost.”

Amina ističe da je i međusobna podrška studenata iz Novog Pazara bila neprocjenjiva tokom studiranja u Kragujevcu.

“Nismo bili sami. Mnogo nas je iz Novog Pazara i bili smo jedna velika porodica. Posebnu zahvalnost dugujem starijim studentima koji su mi pomogli u svemu”, rekla je Amina.

Aminin put do vrha nije bio jednostavan, ali je osiguran nizom značajnih nagrada: student generacije, najbolji student univerziteta, najbolji diplomant, plakete grada, stipendije fondacije i na kraju, najprestižnija nagrada – priznanje Srpskog ljekarskog društva.

“Moj cilj je bio da učim i steknem znanje. Sve su ove nagrade rezultat tog rada” kazala je Amina.

Sa završenim stažom i položenim državnim ispitom, Amina sada čeka na posao. Njena želja je da postane internista, “kraljica medicine” kako kaže. Obećava da će biti i dobar ljekar i da će pomoći svojoj zajednici, prenosi RTV Novi Pazar.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.