29. Decembar 2017

Vlada Srbije izdvojila je ukupno 40 miliona dinara iz budžetske rezerve na ime transfera lokalnim samoupravama Priboj i Nova Varoš. Na račun opštine Priboj legao je iznos od 25 miliona dinara dok je Nova Varoš dobila 15 miliona.

U obrazloženju odluke, objavljene juče u Službenom glasniku, se navodi da se novac gradovima i opštinama u Srbiji prebacuje “usled smanjenog obima prihoda budžeta tih jedinica lokalne samouprave”.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da je novac legao na opštinski račun te da je prijatno iznenađen odlukom Vlade da na samom kraju godine pomogne ovoj opštini.

Sredstva iz budžetske rezerve dobilo je 79 lokalnih samouprava u Srbiji, a najviše novca dodeljeno je Kragujevcu i Leskovcu kojima će biti prebačeno po 450 miliona dinara, Nišu 300 miliona, Vranju 200, a Beogradu 185 miliona dinara.

PP Media

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles