11. April 2018

Stranka pravde i pomirenja pokrenula je inicijativu i tražiće već na narednoj sjednici da se u Dnevni red uvrsti Zakon o ukidanju hazardnih, odnosno igara na sreću. Niti u muslimanskoj niti u pravoslavnoj tradiciji, odnosno ethosu, navodi lider SPP-a dr. Muamer Zukorlić, ne postoji niti jedan  argument za legalizaciju hazardnih igara. Kada je u pitanju šteta koju ova pošast izaziva, Zukorlić je stava, da je šteta, kod mladih ali i ostalih veća od koristi koju učesnici ovih igara imaju.

“Nema nikakve sumnje da se radi o još jednom izvoru trovanja mentalita, morala, psihičkog i mentalnog zdravlja cjelokupne nacije. Zato ćemo ostati dosljedni da se hazardne igre potpuno ukinu.”

Zukorlić navodi da su 2009. u Rusiji igre na sreću potpuno zabranjene, a u Americi dozvoljene samo u izolovanim dijelovima države.

” To tu stjecišta kriminala i nije dobro da se na partijskom nivou obračunavamo već da napravimo jedan savez protiv ove pošasti koja prijeti svima.”  zaključuje Zukorlić.

Predstavnici SPP-a su u Novom Pazaru u pratnji građana obilazili grad i pravili evidenciju koliko ima kockarnica u blizini obrazovnih ustanova. Zukorlić je pozvao kolege narodne poslanike da, bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost podrže ovaj prijedlog.

Na istu temu u Skupštini Srbije govorio i narodni poslanik dr. Jahja Fehratović. On je ukazao na problem brojnih kockarnica koje se nalaze na udeljenosti manjoj od 200 metara od obrazovnih institucija, istakavši da ova pošast uništva društvo u Novom Pazaru, a poslebno mlade.

 

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles