10. Maj 2018

Drugog dana boravka u Istanbulu delegacija Stranke pravde i pomirenja (SPP)  koju čine potpredsjednik narodni poslanik dr. Jahja Fehratović, član predsjedništva zadužen za dijasporu Ljutvija Balkan i šef Odbora za bezbjednost Muhamed Zukorlić u društvu svog domaćina Refika Akove posjetila je udruženje Bosna – Sandžak sa sjedištem u Pendiku.

Delegacija se susrela sa predsjednikom udruženja g. Erdogan Erdemom i njegovim saradnicima, gdje je razgovarano o uspostavi saradnje na projektima od važnosti za bošnjački narod u Sandžaku na kojima se proteklih godina predano radi, te nizu konkretnih drugih vidova saradnje u narednom periodu.

Predsjednik Erdem i ostali predstavnici Bošnjaka iznijeli su problem oko dobijanja odgovora na zahtjeve za prijem državljanstva Republike Srbije na koje više hiljada Bošnjaka čeka godinama.

Dr. Fehratović kazao da su narodni poslanici Stranke pravde i pomirenja već nekoliko puta kod nadležnih institucija insistirali na rješavanju ovog problema, te iskazao spremnost da zajedno sa predstavnicima bošnjačkih udruženja u Republici Turskoj rade na otklanjanju ovih poteškoća s kojima se naši sunarodnici susreću.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles