17. Mart 2018

Nihat Bećirović: Zahtjevamo neodloživo javno izvinjenje od ministra unutarnjih poslova svim muslimanima, i neopozivo da podnese ostavku, tako da muslimani u Njemačkoj dobiju osjećaj da su kod kuće

U povodu izjave Horst Seehofera, ministra unutrašnjih poslova, razvoja i domovine Njemačke, čiji je interview objavio list “Bild” da “islam ne pripada Njemačkoj”, reagirao je Nihat Bećirović, predstavnik BIG stranke za okružnu oblast Bielefeld:

– Da je izjava došla od političara AFD-a, ne bismo se tako osjećali, ali takva rasistička izjava proizlazi od anti-rasističkog političkog predstavnika što nam je skrenulo pozornost, napisao je u pismu Bećirović, i upitao:

– Poštovani ministre unutarnjih poslova, možete li nam reći, što bi se trebalo dogoditi sa 9 miliona živih muslimana u Njemačkoj ako ne pripadamo ovdje?

Dalje u pismu Bećirović pita ministra Seehofera:
– Kako da se ovdje osjećamo kao kod kuće kada nas je ministar unutarnjih poslova poslova javno obavijesti o suprotnom?

Bećirović od ministra Seehofera zahtjeva javno izvinjenje muslimanima u Njemačkoj:
– Zahtjevamo neodloživo javno izvinjenje od ministra unutarnjih poslova svim muslimanima, i neopozivo da podnese ostavku, tako da muslimani u Njemačkoj dobiju osjećaj da su kod kuće, – zaključio je u pismu Nihat Bećirović koje je potpisao u ime BIG stranke.

Kako su ranije mediji objavili bivši njemački predsjednik Christian Wulff 2010. godine je izjavio kako islam pripada Njemačkoj, sa tom izjavom se 2015. godine slažila kancelarka Angela Merkel.

(bosnjaci.net)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles