19. Maj 2017

Grad Novi Pazar  je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Novi Pazar i Kancelarijom za mlade Novi Pazar organizirao Sajam obrazovanja u sali Doma omladine. Cilj ovog sajma je da se učenici završnih razreda osnovne škole upoznaju sa ponudama svih srednjih škola u gradu i za sebe odaberu odgovarajuću, kaže gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Novi Pazar kaže da je ovo jedan od načina da se pruži omladini pomoć u odabiru I kreiranju budućnosti.

Iz Kancelarije za mlade apeluju na sve roditelje da puste svoju djercu da sami odaberu ono što će upisati, jer samo tako, naglašavaju, mladi se mogu ostvariti u struci koju žele.

Ovaj sajam polako postaje tradicionalan, obzirom da se par godina unazad organizira, a sve sa ciljem da se olakša đacima da što uspješnije završe srednju školu i steknu dobre osnove za dalje obrazovanje.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles