Zukorlić: Bićemo dio parlamentarne većine ako postignemo saglasnost oko političke platforme

33
63

Muamer Zukorlić obraća se novinarima u Skupštini Srbije

Srbija – Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić rekao je nakon sastanka za mandatarom za sastav vlade Aleksandrom Vučićem da su mnogo veće šanse da ta stranka bude dio parlamentarne većine, a da će se o modalitetima učešća u vladi razgovarati narednih dana.

“Opredjeljeni smo da budemo dio parlamentarne većine ako postignemo saglasnost oko političke platforme”, rekao je Zukorlić i dodao da je BDZ Sandžaka zainteresovana za učešće u vladi na nivou državnih sekretara, a da on lično nije zainteresovan za bilo kakvu funkciju.

“Nismo kruti da insistiramo na pojedinim ministarstvima, ali dajemo prednost onima kroz koje možemo da doprinesemo razvoju Sandžaka i građana kojima smo se obraćali i dobili podršku”, rekao je Zukorlić nakon sastanka sa Vučićem.

Beograd, Srbija, Novi Pazar, Sandžak, Muamer Zukorlić, Aleksandar Vučić, BDZ, Bošnjaci

ea869beb-a817-4912-ae9d-b942f5f8f360

(Agencije)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

33 KOMENTARI

 1. Ne vidim zasto je to uvazeni Muamer nesto izgubio u razgovoru sa mandatarom vlade!!

  Razlika je u tome sto su dosadasnji prestavnici Bosnjaka tamo sjedili zbog licnih interesa ,a ne u sluzbi naroda i kraja odakle su dosla

  Cijenim da ovaj susret i ostali do kojih ce doci samo mogu pomoci narodu i Sandzaku U krajnjoj distanci i demokratizaciji srbije kao drzave u kojoj zivimo

  To bi trebao biti neki osnovni cilj

 2. BDZS i SDA trebaju po mogucnosti zajedno da imaju jednu platformu o regionalnom nivou administrativnog upravljanja gde su Bosnjaci vecina i to zbog ekonomskih potreba kao i opste nacionalnih i kulturnih potreba nije vazno da li je to zajednica opstina ili medjugranicna regija i tu piatformu trebaju da podnesu Vucicu da bi se stvari pokrenuli sa mrtve tacke a BDZ treba da trazi jednu ministarsku poziciju kao i drugo za svoj ucesce u vlasti i davanja svojih glasova i podrsku vecinji.

 3. BS participira u vlasti u CG vec duze vrijeme, a njihovi predstavnici ne vode nijedno ministarstvo a trebali bi najmanje tri pored podpresednickih funkcija, i sada BDZ vidi sebe u vladajucoj vecini bez ministarske pozicije, osnovna pravila u tzv. demokratiji ili visepartijskom sistemu upravljanja drzavom predpostavljaju preraspodelu ministarstava pod broj jedan pa onda preraspodelu funkcija unutar ministarstava kao i drugih drzavnih funkcija na nivou regije i opstina i to treba da se znatno primijeti, tj partije u vladajacuj vecini moraj da su zastupljene po ravnopravnom principu, proporcijalno i sa jednom doljnjom i gornjom granicom ucesca bez obzira na velicinu partija kao i ispunjavanja opstih politickih programa partija za koji se iste zalazu, partije koje nisu zastupljena na ovako slican naci u vlasti su samo saradnici nosiocima vlasti, a resore u okviru ministarstava dobijaju i osobe iz opozicije tu se gledaju i druge radne sposobnosti, obrazovanje i dr. predpostavljam da je to tesko ostvariti u drzavama tzv. mladim demokratijama ali pasivnost i neznanje Bosnjackih politicara ide u nedogled, potrebno je sto vise kurseva i informacija o demokratskim principima upravljanja kod naroda a narocita politicara.

 4. Zukorlic je skocio s konja na magarca,a mislio je da je skocio obratno. I naravno ovaj put je umjesto da slomi bosnjacku kicmu, kako je bio planirao, slomio je samo svoju kicmu. A to boli naravno, pa bi bilo kakava maza od strane mandatara dobro dosla.

  • Pitanje za tebe Suada:

   Šta je uradio Zukorlić kao Muftija u IZ – podugačak je spisak da bih mogli da sad sve nabrojimo.
   Do danas nije participirao u ni jednoj vlasti.
   Sve što je uradjeno na nivou Sandzaka – uradjeno je bez njega zar ne?
   A šta je uradjeno?
   – Nezaposlenost od 55 – 70 %
   – Nije otvoreno NI JEDNO (proizvodno) radno mesto do danas!
   – Bošnjaci su zastupljeni u Sudstvu, MUPu … i drugim državnim strukturama oko 30 % (ukupno) a trebalo bi da je obratno.
   – U zdravstvu rade radnici iz Raške, Leposavića …itd pored naših Novopazaraca , ukljucujući i radnike srpske nacionalnosti.
   – Svakog vikenda puni autobusi mladih ljudi prema zapadu.
   – Podela po svim šavovima a najgora je po verskoj osnovi osnivanjem nekoliko paraverskih IZ.
   – “Besplatni” koncerte Severine i ostalih a sve duži redovi u Vakufskim kuhinjama i Crvenom Krstu.
   – 1,2 mln eura za RTV Novi Pazar a ni dinar za kuhinje.
   – itd.

   E sad mi odgovori ko je lomio i lomi bošnjačku kičmu ?

   • Bosnjacku kicmu nije lomio niko, niti ce. Ali zato naci-busnjacku kicmu ce da lomi prvi vojvoda sandzacki uskoro. Zivi bili pa vidjeli, i nece vam biti mjesta nidje, osim u kavez, pa ces opet da kukas kako si bio “u pecalbu dje jedva da ima i signala, a kamo li interneta”??? !!!

   • Pitanje za tebe s.b. a onda ćeš videti dali je suada u pravu, mada su svi podaci koje navodiš verovatno tačni. Kao prvo da bi došao do istine koja se nalazi visoko moraš stvoriti neke stepenicekojima trebaš ići, pa kao prvi stepenik na koji treba da odgovoriš je dali postoje sandžaklije odnosno sandždk ili ne postoje sandžaklije i sandžak. Ako postoje sandžaklije onda postoji i sandžak sa svojom zastavom a trebao bi da ima i svoje predstavnike sandžačke u sandžaku a ne svoje predstavnike u srbiji. Zašto ?
    Ako su predstavnici u srpskom parlamentu onda znači da su oni prihvatili suverenitet srbije i da od suvereniteta sandžaka nema ništa. To bi moglo da znači da je sandžak okupiran i porobljen. Ali ako sandžački lideri ako su dostojni predstavnici a moraju biti dostojni ako žele da imaju legitimitet od strane naroda jer ako nisu dostojni njima narod ukida legitimitet te oni ostajući bez podrške ostaju rekao bih kao bez energije i postepeno posustaju. To u stvari znači da svi oni koji su protiv suvereniteta sandžaka oni rade u interesu srbije, koja preko dirigentske palice vrijednosti, kontroliše rad institucija i političkih organizacija. Te bi se moglo reći da su ti koji rade protiv suvereniteta sandžaka nemaju više legitimitet da zastupaju sandžak jer su se definisali kao lica koja su protiv suvereniteta sandžaka. To u stvari znači oni su svesno ili nesvesno neprijatelji sandžaka, i sandžaklija, a prijatelji srbije i srbijanski ministri. Oni morate shvatiti nisu prijatelji sandžaka i sandžački ministri, jer rade na tome da sandžak ne postoji. Da ilustrujem ovo prostije . Ako postoje dve fotelje kao kraljevski tronovi za dva predstavnika dva naroda , za srbijanski i za naš narod i ako su iznad njihove zastave, onda možemo videti da njihovi predstavnici brane interese njihovih zastava odnosno vlada. Interes čije vlade danas brani muamer zukorlić. Vlade čiji je suverenitet i vlast priznao i zato je stao u stavu mirno dok je himna intonirana. On je ovim gestom priznao kapitulaciju sandžaka i kraj bošnjačkih iluzija. Pa zar to isto po istom scenariju nisu uradili i dva predhodnika iz sandžaka i svi su ih već znate kako nazivali.

 5. Sve nam napricaste efendijo nikodinovicu – od toga sta dalekoistocne, bliskoistocne, prekoatlanske glave zele – osim onoga sta srpska glava hoce i zeli. Pa sta zeli srpska glava uvazeni?

 6. Iscekivanja nadanja obecanja itd. Klesu se strpljenja pa dok ne dodze na meru! To je put svakoga sa pozicije ove realne

 7. Demokratska integracija Srbije u EU podrazumjeva i reformu lokalne samouprave tj kantonalnu konstrukciju kao stabilan model za rijesenje etnickih suprotnosti u EU. U tu svrhu je i najava politicke platforme uslovna za razvoj boshnjacko-srpskih odnosa u neki pozitivan smjer. Srbija je zrtva velikoruskog panslavizma koji je instrumentalizuje i okrece etnicke konflikte na Balkanu, kao taoc takve politike je nestabilna i zbog toga ovako frustrirana drzava treba da bude pod observacijom EU dok se svijest o emancipaciji i saegzistenciji svih evropskih razlicitosti ne udomi i u Srbiji. “Za Sandzak”

  • Samire sve što si rekao je u pravu samo ko ima prava, koja mu daje država taj ima i obavezu. Ako čitate bošnjačke i vaše komentare vidi se da nemamo prava. Samim tim nemamo ni obavezu prema srbiji. Mi srbiji plaćamo poreze, i to srbiji odgovara ali kada je da nam da prava koja nam pripadaju onda to njoj ne odgovara. Mi finansiramo vlast koja radi na našu štetu. 80% stanovništva je nezapošljeno,od kojih veliki broj sezonski ide da radi u evropi i koje donosi devize srbiji, koja na taj način dolazi do ogromnih deviznih sredstava. Svi su pokazatelji da je sve protiv interesa sandžačkog naroda, koji živi u ustanovi sandžak kojoj je uzet status autonomije i to baš zahvaljujući nestručnosti i neznanju vodećih političkih lidera, koji su ulaskom pod suverenitet srbije iz razno raznih ciljeva priznali kapitulacijusandžaka.

 8. ja sam svestan muftijine sposobnosti i velicine a ona se u najmanju ruku meri velicinom rusije tako da ja znam da ce uskoro i putin pricati o muftiji javno a iza zavese prica on odavno o njemu

  • Ipak budi malo realan, Dawud. Ova trojka svakako ima svoju vrednost, ali ne može da vredi više od svih ostalih u Vladi. Vala od Rasima, niko nije vredniji, pa pišite posle šta hoćete.

   • Olja

    Vidio sam dosta fanova ljubitelja politicara, ali kao tvoju prema Rasimu ( prasimu) jos nisam

    Cime te ocarao?

    Sa 11 god ministrovanja i priklanjanja svakome ko ce mu dati mrvu vlasti

    Za to vrijeme nista korisno za kraj odakle potice, koji ga glasa na kraju krajeva

    Jeste da je politika ” stara frajla ” ali ipak treba imati zrno atom mrvicu principjelnosti tj licnog karaktera

 9. muftija je jedini covek trenutno u celom svetu koga ja licno jako postujem i cenim i u koga verujem ne postoja druga osoba …………. on je covek sa kojim sam ja fasciniran …. a ujedno je on sva nada i jedini spas za bosnjake za pravdu

  • Daj Bliski, ne zanosi se. Ni Muameru ne bi bilo prijatno da ovakve hvalospeve pročita, treba biti realan. Muamer je erudita, sposoban, čak nekima i harizmatičan. Muslim da bi mogao biti pravo osveženje na političkoj sceni. i skroz mi je realno što ne traži previše. Ipak je procenio da je najbolje misliti globalno, a delati lokalno.

   • seti se da su ga takvi ko ti do juce nazivali teroristom ovim onim a sada ga i ti hvalis i prihvatas a sta mislis sta ce biti kasnije kakvo cestada imati misljenje o njemu ja cak mislim da ces ti u buduce i glasati za njega sto je cudo od coveka

   • Mislim da mu je dobra ideja da bude u Skupštini i da tamo promoviše pomirenje Bošnjaka i Srba. U Vučiću ima najboljeg mogućeg saveznika. Ako su glave dve porodice u miru, u miru su cele porodice. I obratno. Ovde se radi o “glavama” dva naroda i oni su odgovorni da daju primer svima.
    A što se tiče učešća u ekonomskom razvoju Srbije, pozicije državnih sekretara u turizmu, razvoju nerazvijenih područja i privredi bi bili prava prilika da se Bošnjaci pozicioniraju kao najkompetentniji ljudi.
    Naravno, za tako nešto bi morali da imaju specijalnog savetnika koji ne bi savetovao samo njih, nego i privrednike jer je njima najviše potreban savet. Tamo su problemi nekonkurentnosti.
    Njima treba dati know-what (znati šta) i know-how (znati kako).
    Besplatan idejni projekat i biznis plan koji im omogućuje da budu bolji, brži, jeftiniji i profitabilniji na slobodnom i otvorenom tržištu zlata vredi.
    Kad ako ne sad?

 10. ovo je novo pisanje istorije muftija je pocetak nove svetske istorije muftija je covek koji ce promeniti svetsku politiku istoriji i uci u istoriju kao najpoznatiji politicar covek koji ce doprineti celom svetu a posebno bosnjacima on je covek koji ce promeniti nase zivote covek koga ce uskoro ceo svet priznati kao jednog od najmudrijih najsposobnijih muslimanskih politicara coveka koga nemoze da podmiti nijedna svetska sila coveka kome nemogu naci mrlju covek koji je bez kriminalnog dosjea bez umesanosti u bilo kakve zlocine kriminale itd itd i to njega cini posebnim uskoro cemo imati prilike da gledamo kako sve svetske drzave pozivaju muftiju na dogovore savetovanja pregovore dogovore i nude mu pomoc milijarde kao sto vidimo on vec na samom pocetku jasno daje do znanja celom svetu pa i srbiji da on ne prodaje narod ni veru za bilo kakva mesta u parlamentu vec da on jasno zna sta je obecao i da je to njegov jedini cilj poboljsanje zivota svih gradjana u sandzaku pravda i pomerenje svih naroda na balkanu svetu on ce igrati uskoro veliku ulogu u svetskohj politici i jedno sigurno znam da ce on ubrzo biti pozvivan sirom sveta a nebi me cudilo da ga poseti ili pozove za pocetak i ovaj gradonacelnik londona pa onda i ostali ljudi i drzave u svetu…. a uskoro ce bosna juriti za njim i moliti ga za savete

   • Haha “napred” nasi, ili juris nasi a sedi se “naprijed”, ljudi u dijaspori koji su duze vremena su izgubili pravopis, licno sm “polupismen” da kazem, ali cini mi se da je “Nemac” blize istini od tebe ovaj put.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.