Zaklati rezoluciju

0
12

Srbija – Čak i laka teoretska mogućnost da se u Skupštini Srbije donese bilo kakva Rezolucija o genocidu u Srebrenici (ali, bez upotrebe pojma „genocid“, razume se), izazvala je zaprepašćenje dežurnih, nabrojanih patriota koji iz dana u dan nastavljaju da objašnjavaju šta će to značiti za ceo nesrećni, miroljubivi, goloruki srpski narod…

Izvjesni Emil Vlajki, u krugovima poremećenih nacionalista poznat po štancovanju desetina a možda i stotine knjižica o Srbima kao Svetom Narodu Koji Ni Mrava Ne Bi Zgazio, jedan od omiljenih likova sa sajta Nova Srpska Fašistička Misao, pridružio se akciji „Reci ne Srebrenici“ tekstom „Mentalni genocid nad Srbima“. Evo šta bulazni ovaj nesrećnik.

* Kada parlament Srbije bude usvojio najavljenu rezoluciju o “genocidu u Srebrenici”, navodno iznuđenu u skladu sa zahtjevima Europe, bit će konačno dovršen mentalni genocid nad Srbima koji se odvija već dva puna desetljeća. Čudna je sudbina tog “genocidnog” srpskog naroda. Stoljećima je bio brana islamskom prodoru u Europu. U Prvom svjetskom ratu se borio protiv zlih sila Austrougarske i Njemačke i izišao kao pobjednik. U Drugom svjetskom ratu je doživio istinski genocid kao kaznu za njegovo suprotstavljanje nacizmu i fašizmu. Početkom devedesetih bio je “zapikan” od strane SAD, Njemačke, Vatikana i Austrije da bude glavni krivac (bad boy) u seriji ratova prouzrokovanih od onih izvana koji su sve uradili da dođe do raspada Jugoslavije.

*Ali, cinizmu “međunarodne zajednice” nema kraja. Ona, ne samo što je Srbe bombardirala, demonizirala i ucjenjivala nego hoće da se sami Srbi osjećaju krivima zbog tragedije koja im se nametnula. Jevreji takvu vrst nametnute krivice stoljećima iskušavaju, pa se to viševjekovno zločinačko nametanje krivice sada primjenjuje i na Srbe. Jevreje je to što su “ubili” Isusa koštalo dvije hiljade godina patnje. Ostaje pitanje koliko će stoljeća Srbi patiti zbog navodno počinjenog genocida u Srebrenici.

*Ako Srbija u svojoj rezoluciji prihvati srebrenički zločin nad Muslimanima kao genocid, kako to zahtijeva “međunarodna zajednica”, nad Srbima će trajno ostati pečat genocidnosti koji nitko više neće moći izbrisati. Jer za “međunarodnu zajednicu” je važno da upravo Srbi to kažu, jer sve dok oni to ne kažu, kvalifikacija zločina kao genocida je jednostrana, ona koja dolazi od protivničke strane u sukobu NATO–Srbi, i kao takova nema važnosti za javnost ni za povijest. Ako Srbi to ipak urade, oni će dovršiti mentalni genocid nad samima sobom, teritorijalni i mentalni genocid nad srpskim narodom koji su odavno projektirali i dobrim dijelom ostvarili gospodari novog svjetskog “humanitarnog” poretka.

Izvor: E-Novine.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.