Vijeće islamskih učenjaka Iraka: “Međunarodni napad na Islamsku državu ima skrivene namjere i ciljeve “

1
19

Capture

Iraka, Sirija – Vijeće islamskih učenjaka Iraka izjavilo je da surovi napad i snažna razaranja kojima su izložena područja u pojasu Bagdada, služe interesima zemalja u regionu i imaju za cilj ostvarivanje njihovog utjecaja u Iraku, te održavanje stanja haosa, sistematsko ubijanje ljudi, izazivanje ozbiljnih demografskih promjena i prisiljavanje stanovnika tih područja (sunija) da napuste svoje domove, a sve pod izgovorom borbe protiv terorizma.

U nastavku slijedi tekst saopćenja:

(Saopćenje broj – 1025., vezano za ciljane napade međunarodnih borbenih aviona na položaje Islamske države u pojasu Bagdada.)

”U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Hvala Allahu i neka je salavat i selam na Muhammeda s.a.w.s., na njegove ashabe i one koji slijede njihov put. A zatim:

Područja: Latifiya, Yusufiya i Tarmiyya, sjeverno i južno od Bagdada, svjedoci su, već nekoliko dana, žestokih zračnih napada međunarodnih borbenih aviona u sadejstvu sa artiljerijom iračkih, vladinih snaga uz organizirane napade koje provode odredi sektaške šiitske milicije. Usljed tih napada stradao je veliki broj civila (mnogo je poginulih i ranjenih), uništene su i razorene kuće miroljubivih građana koji su prisiljeni da napuštaju svoje domove kako bi izbjegli pakao zločinačkog bombardiranja.

Spomenuta područja, kao i drugi dijelovi Iraka, svjedoci su da su međunarodni borbeni avioni nekoliko dana intenzivno kružili iznad tih mjesta, prije nego bi dobili naredbu za početak napada, iz čega se lahko da zaključiti da, pored vidljivih ciljeva, postoje skrivene namjere i ciljevi ove operacije.

Vijeće muslimanskih učenjaka osuđuje ove surove napade i ciljano razaranje ovih područja. To još jednom potvrđuje da su ti napadi i posljedice koje iz njih proizilaze, u službi interesa zemalja u regionu i imaju za cilj ostvarivanje njihovog utjecaja u Iraku, te održavanje stanja haosa, sistematsko ubijanje ljudi, izazivanje ozbiljnih demografskih promjena i prisiljavanje stanovnika tih područja (sunija) da napuste svoje domove, a sve pod izgovorom borbe protiv terorizma.”

(vijestiummeta)

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Cus ovoga islamskog ucenjaka sto kaze to je sve nesto skriveno i tajno..hehehe..Boze ,budale !Dok oni napadahu ove druge to sve bi javno i ljudi gledahu ta silna izivljavanja jel?
    No sad kad je doslo vreme za budjenje pocesmo da kukumacemo! Sad kad vas pritisnu i KURDI jebali ste cvorka ! Pitanje kuda pobec? Moj savet je bezite u TURSKU !

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.