Vanredna Skupština koju je zakazao Osman Destanović je nelegalna!

3
28

Njemačka, Kosovo – Nakon posljednjih “događanja naroda” od strane Osmana Destanovića i još par članova Glavnog odbora Dijaspore Bošnjaka Kosova – Nemačka e.v. dajemo sljedeće saopštenje za javnost:

Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora održanoj 27. januara u Nemačkoj, jednoglasno je donijeta odluka da se održi Skupština i izbori za novo rukovodstvo na predstojecem susretu u Dortmundu koji je zakazan za 18. maj 2013. godine.

Vanredna skupštine koja je najavljena za 3. mart 2013. godine, je nelegalna i inicirana je od strane Osmana Destanovića. Cilj održavanja Vanredne skupštine je ponovni samoizbor dosadašnjeg predsjednika Destanovića koji se na tu dužnost nalazi već puna tri mandata.

Na našem posljednjem sastanku mi smo sasvim jasno prihvatili prijedlog grupe 68 za Vanrednu skupštinu. Kao Glavni odbor po statutu imamo pravo da mi odlučimo kad i na koji način će se izvršiti izbor novog Upravnog odbora. I tako smo i uradili. Zajedno sa Glavnim odborom za tu odluku glasao je i Osman Destanović.

Pozivamo sve Bošnjake da se ne odazovaju pozivu na Osmanovu ilegalnu skupštine od 3. marta ove godine. Dolaskom na ovu Skupštinu, svaki pojedinac daće doprinos da se narod zavadi i da se dosadašnji odbor, koji je zaslužan za uspješan rad udruženja, raspadne.

Mi ne sporimo rad i zalaganje Osmana Destanovića, ali sa druge strane ne slažemo se sa činjenicom da Destanović konstantno izaziva konflikte sa pojedincima, bošnjačkim organizacijama i udruženjima. Na taj način nanosi veliku štetu kako udruženju tako i nama pojedinačno. Iz tog razloga smo se i javno distancirali od takvih negativnih nastupa Destanovića što je izazvalo njegovu osvetu u vidu organizovanja Vanredne skupstine.

Ovo saopštenje ćemo dostaviti nadležnim organima gdje je udruženje registrovano i od njih ćemo zatražiti da ne priznaju eventualne promjene koje bi se mogle javiti kao rezultat uzurpacije i protivstatutarnog djelovanja dosadašnjeg predsjednika udruženja Destanovića. On je ovim činom dao do znanja našem narodu, članovima i aktivistima širom dijaspore i matice o kakvoj ličnosti se ustvari radi. Njegove namjere smo konačno shvatili i prezreli.

Potpisnici saopštenja:
Fikret Hodžić (Holandija) – potpredsjednik
Rašo Adrović – generalni sekretar
Jupo Rastoder – potpredsjednik
Dr. Senad Medunjanin – član Glavnog odbora
Šabo Musić – član Glavnog odbora
Aljo Dzogović (Luxembourg) – član Glavnog odbora
Bećo Kojić – član Glavnog odbora
Edin Rastoder – član Glavnog odbora
Gano Halilović – član Glavnog odbora
Enko Klapija – član Glavnog odbora
Hulja Kolić – član Glavnog odbora
Skendo Gutić (Francuska)

(Bosnjaci)Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.