Sarajevo: Uz iftar prezentiran Naučni centar BANU

2
13

iftar u sarajevuSarajevo – Jučer je u Sarajevu, u organizaciji Svjetskog bošnjačkog kongresa i Bošnjačke nacionalne fondacije organiziran iftar za članove i simpatizere Kongresa i Fondacije, kao i za veliki broj uglednih Bošnjaka iz društvenog, ekonomskog i kulturnog života.

Ovaj iftar je međunarodnog karaktera, jer su na iftaru bili Bošnjaci iz Sarajeva, Bihaća, Brčkog, Tuzle, Zenice, Makedonije, Novog Pazara, Albanije, Sandžaka, Njemačke i brojnih drugih evropskih zemalja.

U svojstvu domaćina prisutnima se obratio predsjednik BNF-a, gosp. Hako Duljević koji se zahvalio gostima na odzivu, a posebno Predsjedniku SBK, reisu-l-ulemi emeritusu dr. Mustafi Ceriću, predsjedniku Skupštine Kongresa i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji, Muameru ef. Zukorliću te izaslaniku reisu-l-uleme Islamske zajednice BiH mr. Ekremu Tucakoviću.

Tom prilikom održana je i prva zvanična prezentacija naučnog centra Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti u Novom Pazaru.

Muftija Muamer Zukorlić je u svom obraćanju istakao da su u BANU dobrodošli svi oni koji daju puni doprinos afirmaciji bošnjačkih nacionalnih interesa, te da će formule velikog broja Bošnjaka naučnika biti svjetske formule za ostvarivanje uspjeha u naučnom i svakom drugom segmentu.

Također, muftija Zukorlić je izrazio zadovoljstvo prisustvom mnogih predstavnika udruženja i organizacija, jer je Svjetski bošnjački kongres ne samo stožerna institucija već i partnerska za druge institucije koje imaju isti cilj kao i SBK. Prisutnima se obratio i Predsjednik Kongresa, reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić koji je najavio održavanje sličnih skupova u Plavu i Gusinju, Prizrenu, Skoplju i Novom Pazaru.

„Geografska udaljenost Bošnjaka više neće biti razlog da oni ne budu kao jedna cjelina, snaga koja se bori da očuva svoje jedinstvo i sve bošnjačke vrijednosti“, rekao je dr. Cerić.

Na kraju, poručio je da je svaki Bošnjak odgovoran za drugog Bošnjaka, te da se svaki Bošnjak treba osloniti na drugoga Bošnjaka.

DSC_0043 DSC_0038 DSC_0036 DSC_0024 DSC_0027 DSC_0032 DSC_0033 DSC_0022 DSC_0020 DSC_0018 DSC_0012 DSC_0009 DSC_0037

image-1374865967025-V

image-1374865997594-V image-1374866006452-V image-1374866289066-V


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.