Usvojena Odluka o mreži osnovnih škola i predškolskih ustanova na području Novog Pazara

0
15

Na posljednjem skupštinskom zasijedanju odbornici su razmatrali i Prijedlog Odluke o mreži javnih osnovnih škola i predškolskih ustanova na području Novog Pazara kao i Prijedlog Rješenja o imenovanju članova savjeta roditelja.

Iz Stranke pravde i pomirenja ukazali na propuste.

“Ovo je službeni dokument, ostaće u arhivi, za vaše dobro promijenite tamo kada se radi o organizaciiji prostora škole Tršo, navodite da je granica do određene kafane iako ste mogli da kažete da je to prvi most nakon Karahodžić ćuprije, sasvim bi ispravnije bilo, ima ljudi koji sigurno ne idu u kafane i ne zna gdje je ta kafana, ali ipak ne priliči ovom domu da stoje takve formulacije.” istakao dr. Muratović.

“Gdje imamo i danas nekih škola gdje imaju u školskom odboru ljude koji su stradali prije 3 godine, dakle ja vas molim da to provjerite. Imate u jednoj školi u Novom Pazaru za aktuelnog člana školskog odbora čovjeka koji je stradao u jednoj teškoj nesreći za koju je čula cijela država prije 3 godine, to je stvarno nedopustivo.” kazao dr. Fehratović

“Ja ću samo jedno pitanju u vezi predškolske ustanove “Mladost” i vrtića “Čarolija” za koji imamo vijest da nas još 19. jula 2018. godine očekuje ootvaranje ovog objekta. Da li neko hoće i može da pojasni, ne meni lično već građanima koji čekaju na otvaranje ovog objekta. Šta se dešava i kada će biti otvoren? Jer tih 150 ili 200 mjesta koliko taj objekat može da primi djece izuzetno bi bilo značajno, kako za to područje, tako i za ostala obdaništa koja bi se otvaranjem ovog obdaništa rasteretila.” kazala Semrija Smailović.

Na primjedbe reagovao Izvestilac. Poručio da će se greške u najkraćem roku ispraviti.

“Evo ja ću odbornici Smailović da odgovorim jednim dijelom. Bitno je da smo mi “Čaroliju” stavili u mrežu i ubacili, ona kao takva bez obzira što ne radi i nije otvorena, ona je da kažem umrežena i očekuju se koliko ja znam samo još neki radovi. A što se tiče gospodina Admira, naravno da ovo može da se ispravi, nije to nikakav problem a upisna područja je odredila komisija grada.” istakao Ismail Dupljak.

Jednoglasno su usvojene i mreže osnovnih škola i predškolskih ustanova, dok su većinom glasova izabrani članovi Savjeta roditelja.

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.