Univerziteti spremni za studente

0
18

Novi Pazar – Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru će ove godine upisati 760 brucoša koji mogu da odaberu neki od šest departmana, dok će na Državnom univerzitetu na 20 akreditovanih studijskih programa biti upisano 950 studenata.

Predaja dokumenata na ovom univerzitetu trajaće od 11. do 15.juna, dok će na Državnom univerzitetu kandidati moći da se prijavljuju od 27.do 29.juna.

Sekretar rektorata Internacionalnog univerziteta Aleksandar Ivanović rekao je radiju Sto plus da će brucošima na raspolaganju biti 15 studijskih programa.

„Na pravnom fakultetu brucošima će biti ponuđen studijski program pravo unutrašnjih poslova, na fakultetu za filološke nauke imaće studijski program za anglistiku, germanistiku i srpsko-bosanski jezik i književnost, na departmanu za pedagoško psihološke nauke prisutan je  studijski program psihologija i vaspitač dece predškolskog uzrasta, dok će na  departmanu za ekonomske nauke brucoši moći da se opredele za opšti smer ekonomije, turizam i revizija i osiguranje,a departman za umjetnost ponudiće studijski program likovna i primenjena umetnost“, rekao je Ivanović.

Portparol Državnog univerziteta Biljana Dumić je radiju Sto plus rekla da će se na ovoj visokoškolskoj ustanovi 605 studenata školovati iz budzeta i da će se i ove godine organizovati besplatna konsultativna nastava za pripremu prijemnog ispita koja će trajati od 11. do 15 juna.

„Na departmanima za pravne i ekonomske nauke biće upisano 100 brucoša,na filozofskim naukama moći će da se upiše 35 studenata, na filološkim 70, dok za matematičke, fizičke i informatičke nauke ima mjesta za 245 brucoša“, rekla je Dumićeva.

Prijemni ispiti na Državnom univerzitetu će se održati od 2. do 4. jula, a na  Internacionalnom od 2. do 6.jula.

Školarina na Državnom univerzitetu će i ove školske godine, zavisno od departmana, iznositi od 50.000 do 60.000 dinara, dok će školarina za jednu studijsku godinu na Internacionalnom univerzitetu iznositi 1.100 evra.

Izvor: RadioStoPlus.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.