Unapređenje poslovnog okruženja u Novom Pazaru

0
7

Novi Pazar – U Novom Pazaru bi trebalo da se stvori još bolje poslovno okruženje, pojednostavljivanjem administrativnih postupaka.

Na tome radi Centar za dobro upravljanje OPTIMUS u saradnji sa Gradskom upravom I Stalnom konferencijom gradova I opština.

Danas je održan drugi sastanak Radne grupe projekta „Unaprijeđenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“, na kome su, razmatrani adminstrativni postupci gotovo svih odeljenja I službi lokalne samouprave.

Centar za dobro upravljanje OPTIMUS radi na preporukama koje se tiču  smjenjenja roka za dobijanje određenih odgovora od Gradske uprave,  eliminacije pojedine dokumentacije, pribavljanja dokumenata po službenoj dužnosti, smanjenja nekih taksi…. O tome su sa predstavnicima ove organizacije razgovarali članovim Radnog tela projekta „Unaprijeđenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“, u cilju poboljšanja efikasnosti rada lokalne samouprave, njene transparentnosti I poslovnog okruženja. Tako će se stvoriti bolji uslovi za lakši početak, ali I razvoj biznisa,kao I za dolazak direktnih stranih investicija.

“Poslovni sektor može da očekuje veće uštede u svom poslovanju I lakše funkcionisanje. Gradska uprava će na taj način obezbediti kvalitetniji, efikasniji I transparentniji rad, što će dovesti do bržeg razvoja grada I do poboljšanja kvaliteta života građana Novog Pazara”, rekao je stručnjak za regulatornu reformu (OPTIMUS) Predrag Cvetković.

Na drugom sastanku Radne grupe predstavljeni su rezultati prve faze rada na projektu. Popisano je 193 administrativna postupka, svih odeljenja Gradske uprave. Oni će biti analizirani,a prijedlozi za njihovo pojednostavljenje  će biti pripremljeni na osnovu toga. Druga faza realizacije projekta podrazumeva konsultacije sa poslovnim sektorom, privrednicima I preduzetnicima u Novom Pazaru.

“ Gradska uprava radi na svemu da bude što transparentna i da bude servis građana u pravom smislu. Radi se na tome da se pojednostave svi administrativni poslovi u Gradskoj upravi da bi građani kada dodju da ostvare neki cilj bili zadovoljni u potpunosti”, zamjenik načelnika GU Ahmedin Binjoš.

Realizaciju projekta “Unapređenje poslovnog okruženja kroz regulatornu reformu na lokalnom nivou” finansira Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove.

(Rtv NP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.