10. Juni 2018

Palestinski privrednik koji je povezan sa bivšim vođom Fetaha, Muhammedom Dahlanom planira da kupuje nekretnine u Starom gradu Kudsa u ime Ujedinjenih Arapskih Emirata koje pomažu okupaciji da proširi svoja nelegalna naselja, izjavio je zamjenik vođe Islamskog pokreta u okupiranoj Palestini, šejh Kemal Hatib.

Advertisement
Hatib je objavio na svojoj Facebook stranici da ‘privrednik iz Emirata, koji je veoma blizak prijestolonasljedniku Abu Dabija, Muhammedu bin Zajedu, planira da kupuje kuće i imanja u blizini El-Aksa džamije uz pomoć privrednika iz Kudsa koji radi za Dahlana”.

“Oni su stanovniku Kudsa ponudili 5 miliona dolara da kupe njegovu kuću koja se nalazi pored Mesdžidu-l-Akse. Kada su odbijeni, podigli su cijenu na 20 miliona dolara, ali pokušaj da ga namame je bio neuspješan

Hatib je upozorio da su ovakvi potezi slični onima iz 2014. godine kada je ‘Bin Zajedov režim’ kupio kuće za naselja u područjima Silvana i Vadi Hilva u okupiranom Kudsu.

On je dodao: “Pod ovim opasnim okolnostima, savjetujemo naše časne ljude Kudsa da ne pokušavaju da prodaju svoje kuće ili nekretnine bilo kome ili pod bilo kojim pokrićem….Vladari Emirata su rak koji uništava tijelo ummeta”.

Ovo nije prvi put da je šejh Hatib optužio Ujedinjene Arapske Emirate da kupuju imovinu stnaovnika Kudsa u koristi izraelske okupacije, naročito ona u blizini kompleksa Mesdžidu-l-Akse.

Hatib je upozorio ranije na ovu opasnost u septembru u katarskom listu Eš-Šark, gdje je tvrdio da ‘UAE kupuje kuće stanovnika Kudsa putem američkih jevrejskih udruženja sa sjedištem u UAE’.

On je istakao da su Emirati jedina arapska zemlja koja je od cionističkog okupatora dobila dozvolu da “riješi” palestinsko pitanje, naglasivši da Emirati kupuju nekretnine u korist cionističkog okupatora.

“Većina tih objekata koje oni kupuju su u blizini el-Akse i na taj način’, navodi el-Hatib ‘oni potpomažu cionističko prisustvo u Kudsu i rade na judaizaciji grada.”

“Uloga Emirata u Kudsu do sada nije bila poznata, a sada se ispostavlja da je mnogo viša od onoga što uopće znamo. Ono što znamo jeste da Emirati kupuju kuće Palestinaca u Kudsu i da tu kupovinu obavljaju jevrejsko-američke kompanije, čije je sjedište u Emiratima.” On je dodao da su zainteresovani za sve nekretnine koje Palestinci posjeduju u Kudsu, a naročito za one koje se nalaze u blizini el-Akse.

IslamBosna.ba


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

UAE kupuje imovinu stanovnika Kudsa u korist Izraela

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles