27. Septembar 2018

Prvenstveno sam, na početku pisanja teksta,napisao “željeli su da je ne bude”, pa sam shvatio da je velika razlika između željeti i tražiti. Jer jedno je željeti nešto, i samo Bog zna šta ko krije u duši, a skroz drugo je krenuti sa želje na djelo.
Nekada je žalosno što neke želje ne postanu djela, a ovdje, kamo sreće da je samo ostala želja…

Još uvijek u šoku, iako je prošlo već nekoliko dana od kako sam čuo priznanje Rakovića da je, ne želim mu ni ime više spomenuti, aktuelni nosilac liste za “samouništenje”, tražio od tadašnjih vlasti da s lica Zemlje nestane Islamska Zajednica.

I zato sam namjerno spomenuo u množini, “tražili su”, a ne tražio je, jer ne bi dotični imao smjelosti niti hrabrosti sam na to krenuti da nije imao podršku ljudi oko sebe i onih koji i dan danas, nakon svega što se desilo, nisu shvatili šta su učinili ovom narodu, sopstvenom narodu.

Shodno tome, ne mogu razumjeti da neko, ma kakav ga interes za to vezao, može i dalje biti uz nekog ko je tražio da s lica Zemlje nestane Islamska Zajednica i to od, tada, najvećih neprijatela ovog naroda. Da, neprijatelja! Jer ko god je radio na pokušaju uništenja IZ-e je neprijatelj dok se javno ne pokaje i djelom pokajanje dokaže!

E sada, kada pokušaj likvidacije IZ-e nije uspio, bune se što se Arap džamija renovira, restaurira, rekonstruira, kako god. Bune se oni a ja se pitam da li su svjesni da je, ne do Bog, njihov pokušaj uspio, šta bi tek tada bilo s njom, da li bi ona imala bilo kakve svrhe, možda jedino da se po koja dženaza tu obavi.

E pa nije vam uspjelo, niti će vam uspjeti, ako Bog da.
Biće naše Islamske Zajednice na ovom parčetu Božije Zemlje dok bude svijeta i vijeka, a biće i Arap džamije, jer je tu baš ta Zajednica za koju ste tražili da nestane, da o njoj brine, kao što brine o svim ostalim džamija, ostalim institucijama koje je rodila, da brine o svim vakufima, da brine o Univerzitetu, Fakultetu za islamske studije, Vakufskim kuhinjama, obdaništima Reuda i Vildan, da brine o svemu onome što je preuzela od vas u fazi totalnog uništenja a zatim od toga napravila najljepšta zdanja, da brine o svom narodu koji ju je i odbranio i stao uz pravu i djelom dokazanu ulemu!
Biće je, ako Bog da. A biće i nas koji ćemo uvijek stajati uz nju, ma ko da je napadne, mi ćemo je braniti.
Biće je, ako Bog da!

Autor. Hfz. Jasmin ef. Hajrović

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles