Tihić je planski pocijepao Bošnjake a SBBBiH će ih ujediniti

0
5

Savez za bolju budućnost BiH saopštio je da je predsjednik SDA Sulejman Tihić za osam godina svoje vlasti potpuno ekonomski uništio Bošnjake i planski devastirao bošnjački politički faktor.

U saopštenju povodom optužbi SDA na račun lidera SBBBiH i vlasnika lista “Dnevni avaz” Fahrudina Radončića da stvara podjele među Bošnjacima i radikalizuje političke prilike u BiH, SBB BiH ističe se da se to najmanje može odnositi na njih.

– Posebna je priča da je radikalizam to što SBBBiH ima gotovo 20 posto Srba i Hrvata u svom članstvu, a SDA je potpuno etnički čista – navodi se u saopštenju.

SBBBiH je naglasila da Radončić bogatstvo nije sticao u ratu, tokom kojeg je bio u Sarajevu u Štabu Vrhovne komande Armije BiH, za razliku od Tihića, koji je, kako se navodi, bio u štabu izdajnika Fikreta Abdića, a potom radio kao matičar u Njemačkoj i “lično se bogatio”.

– Iz Tihića očito govori strah od sluteće još jedne unutarstranačke pobune, evidentnog gubitka sljedećih izbora i odlaska sa šefovske stranačke pozicije koju je, uz pomoć od njegove vlasti zaštićene privatizacijske mafije, odlično finansijski materijalizirao – navedeno je u saopštenju.

SDA: Radončić radikalizuje političke prilike u BiH

Stranka demokratske akcije saopštila je danas da lider SBB BiH Fahrudin Radončić svojim dugogodišnjim djelovanjem kroz dnevnu novinu, a posebno nakon formiranja stranke stvara podjele među Bošnjacima i radikalizuje političke prilike u BiH.

SDA u današnjem saopštenju, izdatom “povodom sve češćih neistina koje se u stranačkim glasilima SBB BiH mogu pročitati o predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću i aktivnostima ove stranke u cjelini”, najoštrije osuđuje takav “tendenciozan i neprofesionalan način komunikacije sa javnošću”.

Savez za bolju budućnost BiH saopštio je da je predsjednik SDA Sulejman Tihić za osam godina svoje vlasti potpuno ekonomski uništio Bošnjake i planski devastirao bošnjački politički faktor. U saopštenju povodom optužbi SDA na račun lidera SBBBiH i vlasnika lista “Dnevni avaz” Fahrudina Radončića da stvara podjele među Bošnjacima i radikalizuje političke prilike u BiH, SBB BiH ističe se da se to najmanje može odnositi na njih. – Posebna je priča da je radikalizam to što SBBBiH ima gotovo 20 posto Srba i Hrvata u svom članstvu, a SDA je potpuno etnički čista – navodi se u saopštenju. SBBBiH je naglasila da Radončić bogatstvo nije sticao u ratu, tokom kojeg je bio u Sarajevu u Štabu Vrhovne komande Armije BiH, za razliku od Tihića, koji je, kako se navodi, bio u štabu izdajnika Fikreta Abdića, a potom radio kao matičar u Njemačkoj i “lično se bogatio”. – Iz Tihića očito govori strah od sluteće još jedne unutarstranačke pobune, evidentnog gubitka sljedećih izbora i odlaska sa šefovske stranačke pozicije koju je, uz pomoć od njegove vlasti zaštićene privatizacijske mafije, odlično finansijski materijalizirao – navedeno je u saopštenju. SDA: Radončić radikalizuje političke prilike u BiH Stranka demokratske akcije saopštila je danas da lider SBB BiH Fahrudin Radončić svojim dugogodišnjim djelovanjem kroz dnevnu novinu, a posebno nakon formiranja stranke stvara podjele među Bošnjacima i radikalizuje političke prilike u BiH.

SDA u današnjem saopštenju, izdatom “povodom sve češćih neistina koje se u stranačkim glasilima SBB BiH mogu pročitati o predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću i aktivnostima ove stranke u cjelini”, najoštrije osuđuje takav “tendenciozan i neprofesionalan način komunikacije sa javnošću”.

Izvor: DnevniAvaz.ba


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.