28. Oktobar 2011

Sjeverni Sandžak – Profesor Univerziteta u Beogradu i “stručnjak za islam” Darko Tanasković ocijenio je kao “preuranjene” najave da je “sve već dogovoreno” oko prevazilaženja raskola između dvije islamske zajednice u Srbiji.

U autorskom tekstu za beogradsku Politiku, on je ocijenio da izostanak zvaničnih informacija o sadržini razgovora zvaničnika Srbije s turskim ministrom spoljnih poslova Ahmetom Davutogluom svjedoči o ozbiljnosti s kojom se pristupilo temi, ali i o preuranjenosti najava da je sve već dogovoreno.

“Simptomatična je bila očigledna Davutogluova žurba. Očekivalo se da će možda, zbog snažnog zemljotresa na istoku Turske, ponovo odložiti dolazak (u Beograd), kao što je to učinio pre nedelju dana usljed zaoštravanja na kurdskom frontu. Ipak je odlučio da skokne do Balkana”, naveo je Tanasković, nekadašnji ambasador u Turskoj.

Turski ministar spoljnih poslova Davutoglu razgovarao je 24. oktobra u Beogradu s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem.

Tanasković je još ocijenio da je “izvesno” da inicijativa Ankare o prevazilaženju raskola između dijve islamske zajednice u Srbiji “u krajnjoj liniji treba da posluži turskim interesima”.

On je dodao da je “teško pretpostaviti da ovdašnjim učesnicima u dogovoranju to već nije postalo jasno”.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles